egérsteelseries

SteelSeries Sensei egér – tíz profiból kilenc ezt ajánlja

A SteelSeries eddig is a csúcson volt, ha a prémiumkategóriás kiegészítőkről volt szó, de a GamesComon bemutatott, Sensei fantázianevet viselő egerükkel messze túltettek magukon. Az új rágcsáló elképesztő mértékben szabható testre, rendkívül precíz és gyors, ez utóbbit profi játékosokkal, az e-sportok legjobbjaival tesztelte a gyártó. A SteelSeries szerint több ezer óra kutatás előzte meg a tervezést és a gyártást, lássuk, valóban megérte-e ennyit foglalkozni vele!

SteelSeries Sensei egér - olcsobbat.hu

Az egér egyik legfőbb érdekessége, hogy egy 32 bites ARM processzor kapott benne helyet, emiatt a kiegészítő a szokásosnál nagyobb sebességre és pontosságra képes. Érzékelője 5700 CPI-s, de a Double CPI funkció révén ez meg is duplázható, azaz a lézerszenzor akár 11400 CPI-s teljesítményt is képes kipréselni magából, ami kiváló lehetőséget biztosít azok számára, akik több monitort használnak. Az egér különösebb memóriafogyasztás nélkül képes kiszűrni a késéseket, 10,8 megapixes felbontása révén 150 hüvelykes (durván 3,8 méter!) távolságot is képes lekövetni másodpercenként. Futurisztikus.

Az egér meglehetősen stílusos, három helyen is sejtelmesen világít: a görgőnél, a SteelSeries logónál és az érzékelőnél – érdekesség, hogy a fények színét magunk állíthatjuk be, a felhasználói profiltól függően 16,8 millió különböző árnyalatból válogathatunk, és természetesen ki is kapcsolhatjuk azokat, ha zavarnának bennünket. Csúszásmentes gumi- és fémburkolata biztosítja a használóját arról, hogy minőségi darabbal van dolga, aranyozott USB-csatlakozója is tökéletes dizájnról árulkodik. Nyolc, ergonómiai szempontból is kiváló helyre rakott gombja van, ezeket természetesen programozhatjuk, makrókat hozhatunk létre a kedvenc játékainkhoz.

Ha már a programozhatóságnál tartunk, szót kell említenünk a SteelSeries Engine szoftverről is, amellyel konfigurálhatjuk az egeret. A programmal egyszerre több kiegészítőnket is kezelhetjük, ami sok terhet vesz le a felhasználó válláról, ráadásul könnyű kezelni, profilokat hozhatunk létre a különböző alkalmazásoknak, így mindenhez más-más gombkiosztást rendelhetjük. Az egér munkáját felvehetjük, statisztikákat gyárthatunk vele, a hőtérképpel tudni fogjuk, megfelelők-e a jelenlegi beállítások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.