asustablet pc

Asus Eee Pad Slider tablet PC – nem áll be a sorba

Az Asus ugyan nem elsőként lépett be a tablet-piacra, de kétségtelen, hogy neki vannak a legegyedibb termékei. Első blikkre ugyan az Eee Pad Slider is szokványos kütyünek tűnik, de rögtön megváltozik a véleményünk, ha a telefonokhoz hasonlóan szétcsúsztatjuk: a tablet beépített QWERTY-billentyűzetet kapott, ami sokkal kényelmesebbé teszi a gépelést, és nem utolsó sorban akár egy netbookot is képes helyettesíteni.

Asus Eee Pad Slider tablet PC - olcsobbat.hu

Persze ebből kifolyólag a tablet valamivel méretesebb, 273 x 180,3 x 17,3 milliméter nagyságú, a mérlegen pedig 960 grammot nyom. LED háttérvilágítású IPS-panel kapott helyet rajta, ez 10,1 hüvelyk átmérőjű és 1280×800 pixel felbontására képes, rendkívül strapabíró Corning Gorilla üveg védi, emellett akár tíz ujjal is gépelhetünk rajta. Csatlakoztathatóság terén nem szenved csorbát a Slider, 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi-vevővel és a 2.1-es Bluetoothszal szerelték fel, továbbá egy 2.0-s USB-, egy Mini HDMI- és a jack-bemenet található rajta, illetve micro SD kártyaolvasóval is rendelkezik.

Kétmagos NVIDIA Tegra 2 processzor kapott helyet benne 1 GB RAM társaságában, ez a teljesítmény kiválóan alkalmas akár több program egyidejű futtatására is, illetve a HD-videók lejátszása sem okozhat gondot – sőt ez esetben még egy SRS Sound hangrendszer is gondoskodik a kiváló élményről. A tableten elől 1,2 megapixeles kamera csücsül, hátul pedig egy 5 megapixeles darab figyel, belül pedig gyorsulásmérő, giroszkóp, elektromos iránytű és GPS is gazdagítja az extrák sorát. A Slider 16 GB és 32 GB háttértárral is elérhető lesz, sőt az Asus online webtárhelyén kötetlen mennyiségű fájlt raktározhatunk.

A tableten az Android 3.1-es verziója fut, ez később frissíthető lesz a 3.2-es kiadásra is. Mindezek ellenére az Asus kiváltságos szerepet kapott, elvégre a saját kezelőfelületével is megtoldhatta az operációs rendszert, márpedig a Waveshare jelentősen megkönnyíti a médiatartalmaink rendezését, a szoftverek elindítását és az online szolgáltatások kihasználását. A rendszer több saját programmal is rendelkezik: a Music egy zenelejátszó alkalmazás, a MyLibrary az e-bookokat fogja össze, míg a MyNet például médiaanyagok streamelését teszi lehetővé.

Asus Eee Pad Slider tablet PC árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.