egérjátékokkiegészítőkontrollerkonzollaptoplenovosonyericssonsplitfishtelefon

Splitfish FragFX Shark kontroller – nem hétköznapi darab

Sűrű ősz vár ránk játékok terén, jön a Gears of War 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3, egy magára valamit is adó Xbox 360-tulajdonos pedig alaposan felszerelkezve várja az esős évszakot. A Splitfish spéci kontrollerek fejlesztésével foglalkozik, és természetesen Svájcból jön (Logitech, valaki?): legújabb kiegészítője, a FragFX Shark már tiszteletét tette PlayStation 3-on, azonban állítólag akkora igény volt az Xbox 360-as modellre, hogy a gyártó azt is elkészítette.

Splitfish FragFX Shark kontroller - olcsobbat.hu

Miért furcsa ez a kontroller? Mert valójában nem is az: inkább egy olyan, kifejezetten játékosoknak szánt kiegészítőről van szó, amelyik egyszerre ötvözi az analóg karos gamepadek és az egér legjobb tulajdonságait. Pontos, mint a jó öreg rágcsáló, kényelmes és hatékony, mint a kontroller, és a dizájnt sem érheti panasz, azt ugyanis hardcore gamerek felügyelete alatt dolgozta ki a Splitfish. A kiegészítő vezeték nélküli: kezdetben nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a mellékelt USB-vevőt, ezután pedig 2,4 Ghz-es frekvencián keresztül használhatjuk az eszköz két – egymáshoz szintén vezeték nélkül csatlakozó – részét.

A kontrollerbe két darab AA elemet kell helyeznünk, ezek 50 óra játékidőt húznak ki a gyártó megjelölése szerint, míg az energiatakarékos standby módban több mint 500 órán keresztül életben maradnak. Természetesen igen sokrétű eszközzel van dolgunk, amelyet bár eredetileg Xbox 360-hoz terveztek, kiválóan megállja a helyét PC-n és Macintoshon is, ráadásul hattengelyű mozgásérzékelős motort kapott, amely eddig csak a PS3-tulajok kiváltsága volt.

A kontroller gombjai programozhatók, és makrókat is beállíthatunk rajta. A FragFX Shark nem csak a konzolosok számára előrelépés, de a PC-seknek is: ha eljön végre az idő, hogy a két tábort egymásnak eresztik valamilyen játékon belül, akkor ez a kiegészítő remek kompromisszum lehet. Megjelenése idén augusztusban várható, körülbelül 90 dollárnak megfelelő forintot kell majd leszurkolnunk érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.