3dprojektorsony

Sony VPL-HW30ES projektor – 3D-mozi otthonra

Talán többször is említettük már, de a Sony a lehető legkomolyabban veszi a 3D-s megjelenítést, a gyártó gyakorlatilag minden termékébe igyekszik belepasszírozni a térélményt. Az igazi 3D-s házimozit (is) ők teremtették meg először: a VPL-VW90ES volt az első otthoni 3D-s projektor, most pedig itt az utód, a HW30ES, amely nem csak legalább annyira jó, mint a nagytestvére, de ráadásul még megfizethető is.

Sony VPL-HW30ES projektor - olcsobbat.hu

A Sony olyan filmélményt ígér, amelyik a lehető legtermészetesebb a szemnek, márpedig egy projektor esetében ez egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Ahogy az elődben, úgy a HW30ES-ben is a High Frame Rate SXRD panel kapott helyet, ez legfeljebb 1980×1080 pixel felbontásra képes, és rendkívül éles képet produkál: a beharangozó közlemény szerint nyoma sincs a mozgás után keletkező elmosódásnak. A projektor 70000:1 kontrasztarányt biztosít, és 1300 lm fényerővel rendelkezik. A készülék másik erőssége, hogy képes a kétdimenziós videókat és 3D-ssé alakítani, ez a lehetőség az élő TV-adások esetében is működik.

Nem mehetünk el szó nélkül a kényelem mellett sem: a projektor egymástól független 2D-s és 3D-s üzemmóddal rendelkezik, így egyszerűen váltogathatunk a két lehetőség közül, és mindig automatikusan a legjobb képbeállításokat fogjuk kapni. Külön jó hír, hogy a VPL-HW30ES halk, a levegőztető rendszere mindössze 22 decibeles zaj mellett működik, így nem feltétlenül kell a hangrendszerünket is lecserélni, ha már beruházunk az új készülékbe.

A VPL-HW30ES júliusban kerül az európai boltok polcaira, s bár pontos árral még nem rendelkezünk, a japán árcímke alapján joggal feltételezhetjük, hogy a Sony új projektora fele annyiba sem fog kerülni, mint a VPL-VW90ES. Fontos azonban megjegyezni, hogy a készülék mellé nem jár 3D-s szemüveg, ehhez a gyártó a TDG-PJ1 típusú aktív lencsés kiegészítőt ajánlja, amelyik 59 grammot nyom, és 30 percet kell tölteni ahhoz, hogy 30 óráig húzza egyetlen feltöltéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.