applefényképezőhordozhatólaptoplenovoolcsóbbattablet pc

Lenovo ThinkPad Edge 220s laptop – a középút

Kompakt, üzleti laptopot nem egyszerű találni, a gyártóknak sokszor nem úgy sikerül az ultrahordozható kategória jellegzetességei és a megfelelő teljesítmény között való egyensúlyozás, mint azt ők vagy mi szeretnénk. Persze nem a Lenovonak: a cég az új Edge 220s-sel újra bebizonyította, hogy egyszerre tud kicsi és könnyű gépet készíteni, miközben megfelelő teljesítménnyel szolgál a felhasználók számára.

Lenovo ThinkPad Edge 220s laptop - olcsobbat.hu

Az Edge gyakorlatilag a korábbi ThinkPad gépek felújított változata, a Lenovo a jövőben kifejezetten ezekkel a modellekkel vinné tovább az üzleti vonalat. Az Edge 220s a 12 hüvelykes kategóriában indul, a fényes képernyő 16:9-es képarányú, 1366×768 pixel megjelenítésére képes. Az első tesztek szerint a megjelenítővel nincs probléma: éles, tiszta képet nyújt. A váz kissé műanyagos hatást kelt, de ezért cserébe megfelelő súllyal büszkélkedhet: a másfél kilogrammos gépet bűntudat nélkül odacipelhetjük majd, ahova szeretnénk, a 0,85 hüvelyk vastag laptop minden táskában kényelmesen elfér.

A gépben 1,4 Ghz-es Intel Core i5-2537M processzor zakatol, ezt 4 GB RAM (1333 Mhz DDR3) egészíti ki egy 320 GB-os merevlemez (7200 rpm) társaságában. Mindezt és az Intel HD 3000 grafikus chipet összevetve elmondhatjuk: ha nem is az Edge 220s-en fogjuk futtatni a legújabb, csúcsgrafikájú játékokat, azért a gépből így elégséges teljesítményt tudunk kicsikarni, legalábbis a kategória többi képviselőjéhez képest mindenképpen. A gépet egyébként 64 bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel szállítják.

A laptopba Dolby Sound hangszórók kerültek, a hangzást abszolút nem érheti panasz. Kényelmes a billentyűzet és a touch pad is: előbbin egymástól elszigetelt gombokat találhatunk, amiket egy LED lámpa világít meg felülről sejtelmesen, utóbbi pedig megfelelően nagy ahhoz, hogy könnyedén tudjunk navigálni. A gépbe ujjlenyomat olvasó is került, konnektivitás terén a szokásos felhozatalt kapjuk. A hardver nyilván opcionálisan megváltoztatható, az akkumulátor üzeme is ettől függően változik majd.

Lenovo ThinkPad Edge 220s laptop árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.