activisionjátékokkiegészítőkontrollerkonzolmicrosoftmotorolanintendopcrazersonytablet pctelefonvideojátékzte

Sony PlayStation Vita kézikonzol – miniatürizált csúcsteljesítmény

2 Perc olvasási idő
activisionjátékokkiegészítőkontrollerkonzolmicrosoftmotorolanintendopcrazersonytablet pctelefonvideojátékzte

Sony PlayStation Vita kézikonzol – miniatürizált csúcsteljesítmény

2 Perc olvasási idő

Az okostelefonok ugyan jobban keresztbe tettek a kézikonzoloknak, mint gyártóik hitték, azok továbbra sem adják fel. Bár a Nintendo 3DS csúnyán leszerepelt, és ezért hatalmas árcsökkentés előtt áll, a Sony gőzerővel dolgozik a PlayStation Portable utódján, amely a PlayStation Vita elnevezést kapta – még mielőtt valaki félreértené: a „vita” latin szó, életet jelent, bár kétségtelen, hogy magyarul kissé nehéz megszokni.

Sony PlayStation Vita kézikonzol - olcsobbat.hu

A Sonyt nem kell félteni, igazi csúcsgép van kilátásban. Külsőre ugyan a PSP-re emlékeztet, ám az új kütyüt több extrával is felvértezték, így például immár két darab analóg kar feszít rajta, ráadásul a hátulján helyet kapott egy különleges tapipad is. Öthüvelykes OLED kijelzője érintésérzékeny, mindemellett pedig gyorsulásmérővel és giroszkóppal is felszerelték – nem kell ecsetelni valószínűleg, hogy ilyen módon számtalan alternatív irányítási mód áll majd a rendelkezésünkre, amikor betöltjük például az új Unchartedet.

Hardver tekintetében sem kell féltenünk a gépet, míg a Nintendo inkább az innovatív újdonságokat erőltette, a Sony odafigyelt a teljesítményre is. A kütyüben egy négymagos ARM Cortex-A9 processzor kapott helyet, amit egy SGX543MP4+ grafikus chip egészít ki. A memória mérete bizonytalan pont egyelőre, korábban 512 MB RAM-ról számoltak be az újságok, később viszont azt lehetett hallani – igaz, ezt a gyártó tagadja -, hogy ezt megfelezték annak érdekében, hogy a gép ára ne lépje túl 250/300 eurós lélektani határt.

A Vita előlapi és hátlapi kamerát egyaránt kapott (a kamerákkal nemcsak fotózhatunk, mindenféle kiterjesztett valóság alkalmazáshoz bevethetjük őket), emellett sztereó hangszóróval, mikrofonnal szerelték fel. A csatlakoztathatóság terén sem panaszkodhatunk majd, Bluetooth- és Wi-Fi-vevőt is kapunk majd, a 3G-adapter viszont problémásabb, a Vitából ugyanis két modell lesz, és csak a drágábbikkal vehetjük majd igénybe a mobilnetes szolgáltatásokat. Végül fontos megemlíteni, hogy a Sony elvetette az UMD-lemezeket, az új kézikonzol játékai már flash alapú memóriakártyára kerülnek, amelyen egyúttal a mentéseinket és a frissítéseinket is tárolhatjuk majd. Alig várjuk!

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük