hordozhatójátékokkonzolsony

Sony PlayStation Portable E-1000 konzol – kevesebbet olcsóbban

A Sony kézikonzoljával, a PlayStation Portable-lel már a blog keretein belül is foglalkoztunk, ráadásul hónapok kérdése, és megjelenik az újgenerációs PlayStation Vita – akkor mégis mire fel ez a felhajtás? A gyártó a kölni GamesComon mutatta be a PSP legújabb változatát, az E-1000 típusú modellt, amely a most kapható gépek „butított” változata lesz: bizonyos funkciók kimaradnak belőle, cserébe így rendkívül olcsón hozzáférhetünk a géphez.

Sony PlayStation Portable E-1000 konzol - olcsobbat.hu

Először is lássuk, mi nem változott! A mérete nagyjából a régi, az új PSP 223 grammot nyom és 172,4 x 73,4 x 21,6 milliméter nagyságú. Továbbra is egy 4,3 hüvelykes LCD-TFT kijelző feszít rajta, amely 16,770,000 szín megjelenítésére képes. Kapott USB 2.0-s csatlakozót, illetve természetesen fülhallgatót is dughatunk rá. Ha valaki tartana tőle, most megnyugtatjuk: nem, a lemezes játékokat olvasó UMD-meghajtó nem került ki az olcsóbb változatból, minden program megvásárolható dobozos formában, de természetesen a PlayStation Store-ból is beszerezhetjük az újdonságokat.

De csak USB-kábelen tölthetjük át őket a PSP-nkre, az E-1000 elsődleges változtatása az ugyanis, hogy kimaradt belőle a Wi-Fi-adapter, ezért nem tudunk vele az internetre csatlakozni, nélkülöznünk kell a különféle webes szolgáltatásokat, ahogy az online multiplayerről is lemondhatunk. A másik fontos tényező, hogy az új modell nem sztereo, hanem mono hangszóróval érkezik, azonban természetesen fülhallgatóval ezt a problémát kiküszöbölhetjük majd. A PSP E-1000 a PS3-hoz hasonlóan matt fekete színezést kapott, és a gombokat is átalakították valamelyest.

Érdemes átgondolni, hogy szükségünk van-e Wi-Fi-vevőre, ha úgy érezzük, nélkülözni tudjuk, ősszel mindenképpen érdemes lesz az E-1000 mellett voksolnunk. Az új modell mindössze 99 eurót kóstál majd, ráadásul a Sony a megjelenésével együtt az Essentials-játéksorozat tagjainak (olyan új címek kerülnek ide, mint az Invizimals: Shadow Zone vagy az EyePet) árát is letolja 9,99 euróra, egy ilyen csomaggal pedig bőven ki tudjuk húzni a PlayStation Vita jövő évi megjelenéséig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.