grafikus kártyahardver

Segítség, tönkrement a régi gépem videokártyája!

1 Perc olvasási idő
grafikus kártyahardver

Segítség, tönkrement a régi gépem videokártyája!

1 Perc olvasási idő

Talán nem vagyok egyedül azzal a tapasztalattal, hogy pár éve „lejárt” PC-met továbbörökítettem, és a gép azóta is vígan muzsikál valakinél. Szülők interneteznek vele, öcsi, hugi készül vizsgákra, vagy a kisvállalkozás Excel tábláit kezeli rajta valaki. No, de ha egy ilyen gépnek valamelyik alkatrésze „elpusztul”, nehéz dolgunk lehet az alkatrészek cseréjével. Itt van például a grafikus kártya, amely pár éve még nem a ma divatos foglalatokat, hanem az AGP csatolófelületet használta. Találunk még ilyet ma is? Naná! Bizonyíték rá az MSI NX6200AX is.

MSI NX6200AX

A gyártók egy része ugyanis még mindig nem állt le az AGP-s kártyákkal, pontosan azért, mert még AGP csatolós gépekből is futkározik pár millió a világon. Hogy miért pont az MSI NX6200AX modellt emeltem ki? Mert ez a kártya pont ideális arra, hogy lecseréljük egy ilyen „pót-PC” elhullott videokártyáját. Passzív hűtése van, ezért nem ordít rajta a ventillátor, de valószínűleg nem is akarja senki ezen futtatni a Crysist, így nincs is szükség extrém hűtésre. Ráadásul az ára sem horror, még mindig egyszerűbb venni egy ilyet, mint lecserélni az egész alaplapot és procit, netán az egész gépet, aztán installálni mindent újra. Aki esetleg másféle AGP-s kártyára vágyna, nyissa meg az olcsobbat.hu videokártya választó oldalát, és a bal oldali menüsorban a „csatlakozó típusa” alatt válassza ki az AGP-t.

Ajánlott bejegyzések
3dhardverlaptoptoshiba

Toshiba Qosmio T851 laptop – 3D és 2D egyszerre

1 Perc olvasási idő
Ma már nem nagy szám, ha a 3D-s kijelzőhöz nem kell szemüveget viselni: láttunk már ilyet játékkonzolban, fényképezőben, sőt többé-kevésbé már egy-két…
altec lansingdokkolóhardverhtciphoneipodtelefon

HTC Incredible S mobiltelefon – a kis okos

1 Perc olvasási idő
Megérkezett a HTC legújabb androidos okostelefonja, és az Incredible S egy-két apróságot leszámítva kifogásolhatatlan készülék. Elődje, az Incredible (másik nevén Droid Incredible)…
3dasusfullhdhardverlaptoplglogitechnotebooktávirányítówebkamera

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera – a jövő távirányítója

1 Perc olvasási idő
A következő poszt olyan tekintetben rendhagyónak számít, hogy a kiegészítő elsősorban az Asus Wavi Xtion médiamegosztójával együtt használható, azzal viszont nagyon is….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük