mobiltelefonsamsung

Samsung Galaxy Note 2 – telefonnak nagy, tabletnek kicsi

3 Perc olvasási idő
mobiltelefonsamsung

Samsung Galaxy Note 2 – telefonnak nagy, tabletnek kicsi

3 Perc olvasási idő

Samsung okostelefonok | Samsung táblagépek
Noha az első generációs Samsung Galaxy Note kétségkívül furcsa próbálkozás volt a dél-koreai gyártó részéről, az emberek megszerették. A Note mobiltelefonnak nagy, tabletnek pedig kicsi, viszont a hatalmas kijelzőnek, a kiváló teljesítménynek, na meg az S Pennek azonnal a szerelmeseivé váltunk. Most végre itt van a még nagyobbra nőtt Galaxy Note 2, ami csakugyan levett a lábunkról minket; meg kell szokni a méreteit, de nagyon meggyőző a készülék.

Ha volt már a kezedben a Galaxy S III, a Galaxy Note 2 külsője sem fog meglepetést okozni, a készülék ugyanúgy lekerekített sarkokkal, fényes borítással, vékony kávával és mindent beterítő kijelzővel érkezik, csak éppen jóval nagyobb, és stylus is jár hozzá. A kütyü 5,9 hüvelyk hosszú, 3,2 hüvelyk széles és 0,37 hüvelyk vastag, a mérlegen 181 grammot nyom. Rendben, még a mai okostelefonokhoz is képest ormótlannak hathat, viszont az igazság az, hogy a Note 2 kényelmesen elfér az ember tenyerében – az egykezes vezérléssel azért meggyűlhet a bajunk –, és a nagy tömeg is megmagyarázható az akkumulátor kapacitásával – de erről később.

Samsung Galaxy Note 2 fehér okostelefon

A telefon Super AMOLED kijelzője 5,5 hüvelykes, 1280×720 pixel megjelenítésére képes. Az érintőképernyő megnövekedésével a képarány 16:9-re változik, más kérdés, hogy érdemes szem előtt tartani: az átméretezéssel a megjelenített képpontok száma nem nőtt arányosan. Noha a kép gyönyörű, a fekete kellően mély és a színek is élénkek, viszont a pixelsűrűség (267 ppi) nem az igazi, közvetlenül a Galaxy S III (306 ppi) vagy a Nokia Lumia 920 (332 ppi) mellett már látszik a részletkülönbség.
A Galaxy Note 2 operációs rendszere az Android 4.1-es, Jelly Bean változata, ezen a Samsung saját készítésű TouchWiz kezelőfelülete fut. A készülék által nyújtott felhasználói élménynek elengedhetetlen kelléke – bár ujjal is használhatjuk – az S Pen stylus, ami megörökölte a gyártó azon fejlesztéseit, amit még a Galaxy Note 10.1 tervezésekor eszközölt. A ceruza érzékenysége (a dél-koreaiak szerint 1024 különböző nyomásszinten dolgozik az eszköz) rendkívüli, az S Note és a többi S Pen-specifikus alkalmazás pedig kiválóan adja a lovat alá.
Ami a további funkciókat illeti, a Galaxy Note 2 felszereltségét nem érheti panasz. A hatalmas kijelzőn lehetőség nyílik a Multiview bekapcsolására, ami révén több alkalmazást figyelhetünk párhuzamosan, az S Beam a készülék NFC-képességeit használja ki, míg a Smart Stay addig nem kapcsolja ki a képernyő háttérvilágítását, amíg figyeljük. A Pop-Up Play és a Pop-Up Browser egy mindentől függetlenül mozgatható és átméretezhető médialejátszó és webböngésző, az AllShare és a Kies továbbá a DLNA-n és Wi-Fi-n történő tartalommegosztást teszi lehetővé.
Wi-Fi-modem, GPS-vevő, 4.0-s Bluetooth – mi kell még? Például ütőképes kamera! A Galaxy Note 2-be 8 megapixeles típus került – ez 1080p-s felbontáson tud videót rögzíteni -, ami az első tapasztalatok szerint elsősorban kültéri fotók készítésekor szerepel jól, a beltéri képeknél hagy némi kívánnivalót maga után. Az előlapi kamera 1,9 megapixeles.
A teljesítmény terén nem érheti panasz a kütyüt. A Note 2-be a Samsung saját gyártású négymagos processzora, az Exynos 4 került, ez 1,6 GHz-es órajel mellett működik 2 GB rendszermemória, ami videózásnál és játéknál egyaránt kiválóan megállja a helyét. A készülék 16, 32 és 64 GB-os háttértárral is elérhető, microSD memóriakártyával ez további 64 GB szabad hellyel bővíthető. A modem LTE- és HSPA+-kompatibilis, így a lehető legmodernebb mobilinternet-szolgáltatásokat is igénybe vehetjük a segítségével. Mindezt egy gigászi 3100 mAh kapacitású akkumulátor hajtja, ami egynapi használatra több mint elegendő.
A Samsung Galaxy Note 2 remek fejlesztés, szívesen ajánljuk mindenki figyelmébe! Talán érdemes rá inkább egy nagy telefonként gondolni, mint egy kisebb tabletre, és bár a méret messze szokatlan lehet, mindenképpen meg lehet barátkozni vele.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük