hardvermicrosoftmsisamsungtablet pctelefonwebkamerawindows 7

Samsung Galaxy Pro mobiltelefon – láttuk már valahol

Ismerősnek tűnhet a Samsung új mobiltelefonja, a Galaxy Pro, a dél-koreai gyártó ugyanis olyan alaposan lemásolta a BlackBerry telefonok formavilágát, hogy azok szinte megszólalásig hasonlítanak egymásra. Végtére is megértjük: ez a kialakítás évek óta nyerő, s érintőkijelző ide, gyorsulásmérő és giroszkóp oda, a QWERTY-billentyűzet mindig pótolhatatlan lesz, ha irányításról van szó.

Samsung Galaxy Pro mobiltelefon - olcsobbat.hu

Az apró, szögletes forma finoman illeszkedik a kézbe, ennél elegánsabb telefont keresve sem találnánk: felül 2,8 hüvelykes kijelző található, mely bár nem túl nagy, de miután érintésérzékeny, már így is előnyben van riválisaihoz képest. Alul helyezkedik el a négysoros QWERTY-billentyűzet, amellyel mindennemű szöveges üzenet megírása lényegesen egyszerűbbé válik. Bár a telefonban lévő 800 Mhz-es processzor nem túl erős, a ToucWizzel díszített Android 2.2-es változata még kényelmesen elfut rajta.

Van még mit lelepleznie a Samsungnak a Galaxy Pro kapcsán, de az már most biztos, hogy a telefonon egyetlen, 3 megapixeles, autofókuszt is használó kamera kap helyet, amelyet videófelvételre is használhatunk majd természetesen. Wi-Fi és Bluetooth lesz, és a GPS-vevő sem fog kimaradni, amellyel a különféle helymeghatározáson alapuló szolgáltatások is futtathatóvá válnak. A csatlakoztathatóság kapcsán a microUSB- és a 3,5 mm-es jackaljzatot kell megemlítenünk – mindezek alapján azt mondhatjuk, hogy korrekt modellel bővül majd a Galaxy-sorozat, ha elérkezik a megjelenés időpontja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.