olympusvideókamera

Olympus LS-20M videokamera – digitális svájci bicska

Furcsa külsejű kézi videokamerával rukkol elő júniusban az Olympus: az LS-20M formatervezése abszolút szokatlan, de mégis szerethető, ráadásul funkcionalitását tekintve is kiválóan megállja a helyét. Az LS-20M nem csak kiváló minőségű felvételeket készíthetünk, de a készülék segítségével ki is csinosíthatjuk azokat, majd – mint aki jól végezte a dolgát – feltölthetjük valamelyik internetes megosztó-oldalra.

Olympus LS-20M videokamera - olcsobbat.hu

A LS-20M tulajdonosai három különböző formátumban rögzíthetnek, s akár 1080p felbontású videók készítésére is lehetőség nyílik. Furcsa módon a kamera lencséje a készülék tetején kapott helyet, ezért videózáskor előredöntve kell „célozni” az eszközzel. A kamerán két LCD-kijelző is található, ezek közül egyik 2 hüvelykes és színes, itt követhetjük szemmel a felvételt, míg a másik 1,46 hüvelykes, ezen találjuk meg az alapvető állapotjelzőket: az órát, az akkumulátor töltöttségét és a hangerőszintet. A videóinkat azonnal feltölthetjük az internetre, megoszthatjuk őket a Facebookon, a YouTube-on, az iTuneson és a Vimeón is többek között.

A kamerába 4,1 milliméteres, autofókuszt használó lencse került, a készülék négyszeres digitális közelítésre képes. A hangminőséggel sem lehet probléma: az eszköz két sarkán egy-egy mikrofon látható, ezek sztereóhangot tudnak rögzíteni WAV és MP3 formátumban, de természetesen külső mikrofonokat is csatlakoztathatunk rá, ha maximalisták vagyunk. A tömeg okozta zaj sem jelent gondot, az LS-20M képes kiszűrni a nemkívánatos háttérzajokat, továbbá olyan funkció is elérhető, amely révén a kamera csak akkor kapcsolódik be, ha a mikrofonokat érő hangerő – például beszéd – elér egy bizonyos szintet.

A LS-20M úgynevezett Magic Movie effektusokat is kapott, ezek segítségével különböző módokon – Rock, Sketch, Pinhole, Pop – dobhatjuk fel a videóinkat. A kamera könnyű és strapabíró, a vázát feketére, a gombjait ezüstre színezték. A vékony készülék kényelmesen elfér a tenyérben, és mindössze 5,3 hüvelyk hosszú. USB- és HDMI-csatlakozó is helyet kapott rajta, és egy 2 GB-os SD-kártyával szállítják, amit tovább bővíthetünk majd a későbbiekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.