hardvernetbook

Nem is olyan kicsi netbook: J&W MiniX JW810

Írtunk már netbookról, de most egy olyan mininotesz kerül sorra, amely olcsó ugyan, de egyáltalán nem az az alig látható képernyős, mikro-háttértáras típus, sőt! Tanuláshoz, utazáshoz, és még többhöz is jó választás lehet a J&W MiniX JW810 netbook.

J&W MiniX JW810 netbook

A netbookok annak idején – amellett, hogy újdonságnak számítottak – nem voltak azért olyan széles körben felhasználható eszközök. A hét-nyolc hüvelykes képrenyőcskék felbontása még pont kevés volt arra, hogy normálisan megjelenítsenek egy weboldalt vagy akár egy átlagos filmet, aprócska billentyűzetükön sem volt egyszerű beírni, hogy “általányadójuttatás”. Nos, a J&W MiniX JW810 netbook már nem ilyen, és bár lassan a nagyobb gyártók is előálltak a közép-méretű netbookokkal, a J&W modellje ár-érték tekintetében még mindig az egyik legjobb.
A 10,2 hüvelykes képernyő már 1024×600-as WSVGA felbontású, így nem lesz gond a böngészőkkel, Word fájlokkal vagy akár filmekkel sem. 1,6GHz-es Intel Atom processzor hajtja, és netbookhoz mérten nagy, 160GB-os SATA merevlemezre pakolhatjuk adatainkat. A billentyűzet kicsi ugyan, de már nem az a félrenyomkodós fajta, és magyar kiosztású. Meglévő gép mellé második, ultra-hordozható változatnak tökéletes, akár iskolába jegyzetelni (már ahol megengedik), külső tárgyalásokra (ahol ezzel már nem tűnünk gagyinak), vonatra filmet nézni, vagy netkávézóba böngészgetni… Erre és még sok másra lett kitalálva ez az apró de mégsem annyira apró gép.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.