googlehordozhatólaptopnetbooksamsung

A legkisebb laptopok a Samsung kínálatában

4 Perc olvasási idő
googlehordozhatólaptopnetbooksamsung

A legkisebb laptopok a Samsung kínálatában

4 Perc olvasási idő

Legújabb összeállításunkban laptopokat vettünk elő, azonban ezúttal nem feltétlenül a teljesítmény oldaláról elemezzük ki a gépeket, hanem olyan modelleket kerestünk, amelyek kifejezetten kicsik, könnyen hordozhatók, de ártól függően a vásárló kénytelen lehet kompromisszumokat kötni. Az „ultraportable” kategória nagy népszerűségnek örvend manapság, hiszen amellett, hogy az idetartozó modellek kicsik, kellően erősek is – persze meg is van a maguk ára. Ha azonban olcsó laptopot keresünk, és nem számít annyira a teljesítmény, egy netbook lesz a legmegfelelőbb választás – mutatunk is mindjárt néhány példát a Samsung kínálatából, a gyártó újabban ugyanis kifejezetten a kisebb modellek tervezésére ment rá.

Első kiszemeltünk a Samsung Series 9, amely bár kifejezetten drága, mégis kiváló versenytársa lehet az Apple MacBook Air gépeinek. Kétféle változatban kapható, az újabb és kisebbik modellt 11,6 hüvelykes, 1366×768 pixel felbontásra képes kijelzővel szerelték, külsőre minden másban hasonlít a nagytestvérére: gyönyörű, vékony és lekerekített vonalakkal rendelkezik, dúralumínium borítása pedig ellenáll mindennek, ráadásul nagyon könnyű is – alig nyom egyetlen kilogrammot a mérlegen. Billentyűzete kényelmes, háttérvilágítással is rendelkezik, mindezt pedig egy hatalmas touchpad egészíti ki.

Ebben a méretkategóriában kifejezetten jónak számító Intel Core i3-as processzort kapott (a kis gépeket, mint azt a Series 5-nél is láthatjuk majd, inkább Atom központi egységgel szállítják), ezt 2 GB RAM támogatja. A Windows 7 gördülékenyen fut rajta, ami nem csoda, hiszen a Series 9-ben nem merevlemez, hanem SSD meghajtó zakatol, abból is egy 64 GB méretű darab, ennek köszönhetően az operációs rendszer nagyon gyorsan feláll, akár kikapcsolt állapotból is. Mini-HDMI-porton keresztül tévére csatlakoztathatjuk, a két USB-csatlakozó mellett microSD kártyolvasóval is ellátták. Az Ethernet-dugasz, illetve a Wi-Fi- és Bluetooth-vevő sem hiányzik belőle, videolejátszás közben 3-4 óra a becsület üzemideje egyetlen feltöltés után.

Samsung Series 3 laptop - olcsobbat.hu

A Samsung Series 3 furcsa szerzet olyan tekintetben, hogy bár hasonlít belsőleg a Series 9-re, a kialakítása és néhány másik apróság miatt közel sem kér érte olyan magas árat a gyártó. Remek példa ez arra, hogy ebben a kategóriában minden milliméter számít: hiába van két gépben ugyanolyan hardver, ha az egyik akkora házba kerül, ami elbírna egy bőven erősebb konfigurációt is. A Series 3 szintén többfajta kiszerelésben kapható, a legkisebb ez esetben is 11,6 hüvelykes megjelenítőt kapott, amely megint akkora felbontásra képes, mint a Series 9. Továbbmegyünk, az 1,3 Ghz-es Intel Core i3-as processzor is stimmel, s bár ez esetben 4 GB RAM-ot kapunk, az SSD áldásos hatásairól le kell mondanunk.

A Series 3 merevlemezzel érkezik, méghozzá 320 GB kapacitásúval, ami 5400 fordulatra képes percenként. Valamivel nehezebb a Series 9-nél, és az árkülönbség a kialakításon is meglátszik: a szürke műanyag komoly visszalépésnek számít, de azért vékony alumíniumréteg belül javít valamelyest a helyzeten. Spéci gombokra ne számítsunk, teljesen szokványos billentyűzettel és touchpaddel szerelték fel a gépet, igaz, a kényelemre itt sem lehet panasz. Csatlakoztathatóság terén is van eltérés, itt VGA-portot is kapunk, amit plusz egy USB-csatlakozó és egy SD kártyaolvasó egészít ki. Akku terén is alulteljesít a Series 3, a videolejátszás alatt mért üzemidő nem érte el a három órát.

Samsung Series 5 laptop - olcsobbat.hu

Jöjjön az utolsó versenyző, a Series 5, vagy becenevén: a Chromebook. Netbookról van szó, ezért érdemes félretenni minden olyan elvárást, amit mondjuk egy a fentiekhez hasonló géppel szemben támasztanánk – sőt azt javasoljuk, a Chromebook esetében még a hagyományos netbook-felfogást is érdemes újragondolni. Eddig ugyanis a „netbook” kifejezés olyan laptopot takart, ami teljesítménye révén legfeljebb internetezésre volt alkalmas. Most a Samsung a Google-lel karöltve még inkább megbolondította ezt a koncepcióit, szokványos operációs rendszer helyett ugyanis mindössze egy Chrome böngészővel látta el a gépet, ami elsőre ugyan furcsának tűnhet, de ha valaki járatos a webes világban, beláthatja: az alapvető feladatokhoz ma már egy böngésző is elegendő.

Ebből kifolyólag a Series 5 a mostani felhozatal legolcsóbb darabja, de ezzel együtt jár, hogy a leggyengébb is (hiszen ez esetben nincs szükség izmos hardverre), sőt – és ezt sajnos nem igazán értjük – a legnagyobb és legnehezebb is. Kétmagos, 1,66 Ghz-es Intel Atom processzorral rendelkezik, ami 2 GB RAM társaságában muzsikál. SSD-vel szerelték a gördülékeny működés érdekében, ez viszont nem dob annyit az árcédulán, mert mindössze 16 GB szabad kapacitással bír – a gyártó elképzelése szerint a Series 5 felhasználói úgyis az internetes tárhelyekben találják majd meg a számításukat. Fontos, hogy a gépet nemcsak Wi-Fi-, hanem 3G-vevővel is felszerelték, hiszen a Series 5-nek lételeme az internet, mint arra utaltunk, nélküle gyakorlatilag használhatatlan a laptop.

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
lgmobilnetsamsung

Hajlított képernyő és az egészségre figyelő okostelefon

2 Perc olvasási idő
LG okostelefonok | Samsung okostelefonok | Még több okostelefon Az LG és a Samsung is sok újdonsággal rukkolt elő a legújabb csúcskategóriás…
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük