hardver

NAS: Network Attached Storage

2 Perc olvasási idő
hardver

NAS: Network Attached Storage

2 Perc olvasási idő

(Elnézést kérünk a kis kihagyásért – az Olcsóbblog is nyaral néha.) Asztali gépet egyre kevesebben vesznek, a laptop-vinyók még mindig lassúak és kicsik, pedig a tárolandó adatok köre egyre nő. Ha csak nem vagy gyűjteményeket építő megszállót, a DVD-k folyamatos kiirogatásáért se fogsz lelkesedni. Lehet persze mindenféle USB-s külső vinyókkal játszani, de a legigazibb megoldást mégis egy NAS jelenti: egy, az otthoni hálózatra rádugott dedikált tároló, ahova aztán fel lehet tölteni az összes zenét, filmet és minden más dolgot és kényelmesen el lehet érni a lakás összes gépéről. Most sorra veszünk ezek közül három jó ajánlatot.

Western-Digital MyBook World Edition 500 Gb

A Western Digital régi motoros a merevlemezek piacán, és ez a hálózati meghajtójuk se vall szégyent. Az 500 gigájára nem kevés adat fér el, amit aztán bárhonnan könnyedén el tudunk érni. Igen, tényleg bárhonnan, mert az eszköz nem csak a helyi hálózaton képes windowsos fájlmegosztásként megjelenni, de a routert megfelelően belőve bárhonnan átszedhetjük az otthon tárolt adatainkat az Interneten keresztül. Adnak hozzá egy kis segédprogramot is, aminek segítségével könnnyedén backupolhatjuk a gépünket rendszeres időközönként, elkerülve a kínos és fájdalmas adatvesztéseket. 44 ezres árával nem fogja kifosztani a pénztárcánk a beruházás.

Storex NAS-351 400 Gb

A Storex meghajtója egy kicsit kisebb tárkapacitást nyújt, de még a 400 giga se fog túl hamar betelni. USB és Ethernet porttal egyaránt rendelkezik, ami néha jól jöhet, ha nem csak a hálózatba fixen bedrótozva akarjuk használni, de néha magunkkal is akarjuk vinni a laptoptáskába bedobva. Amire nem feltétlenül van szükség: a szokásos windowsos megosztás mellett róla is elérhetjük az adatainkat flexibilisebben és távolabbról: működik a Storex gépén egy FTP-szerver is. 58 ezerért már a tied is lehet.

Freecom Storage Gateway 400 Gb

A Freecom eszköze 80 ezer körüli árával egy kicsit drágának tűnhet, de ezért a pénzért jóval többet kapunk, mint egy szimpla hálózatra dugható vinyót. A 400 gigás, helyi hálózatról és a netről is elérhető tárhely mellett a Storage Gateway 4 Ethernet portjával képes routerként funkcionálni, összekötve otthoni hálózatunkat az ADSL- vagy kábelmodemünkkel. A 4 USB-portjára külső vinyót, pendrive-ot, vagy épp kártyaolvasót is dughatunk amikek az adatait könnyedén elérhetjük, de egy USB-s nyomtatót csatlakoztatva nyomtatószerverként is működik. Ja, és webszerverként is képes üzemelni. Kell ennél több?

Ajánlott bejegyzések
3dhardverlaptoptoshiba

Toshiba Qosmio T851 laptop – 3D és 2D egyszerre

1 Perc olvasási idő
Ma már nem nagy szám, ha a 3D-s kijelzőhöz nem kell szemüveget viselni: láttunk már ilyet játékkonzolban, fényképezőben, sőt többé-kevésbé már egy-két…
altec lansingdokkolóhardverhtciphoneipodtelefon

HTC Incredible S mobiltelefon – a kis okos

1 Perc olvasási idő
Megérkezett a HTC legújabb androidos okostelefonja, és az Incredible S egy-két apróságot leszámítva kifogásolhatatlan készülék. Elődje, az Incredible (másik nevén Droid Incredible)…
3dasusfullhdhardverlaptoplglogitechnotebooktávirányítówebkamera

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera – a jövő távirányítója

1 Perc olvasási idő
A következő poszt olyan tekintetben rendhagyónak számít, hogy a kiegészítő elsősorban az Asus Wavi Xtion médiamegosztójával együtt használható, azzal viszont nagyon is….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük