hardverkontrollerkonzollaptopmicrosoftmsinotebooksonyericssonszenzortelefon

MSI GX680 laptop – a játék még nem ért véget

Az MSI rendületlenül szállítja az újabbnál-újabb, játékosoknak szánt laptopokat. Ezek a modellek kifejezetten nekik készülnek, elvégre méretre nagyobbak, mint társaik, viszont ezzel párhuzamosan a teljesítményük is jóval magasabb. A GX680 is pontosan beleillik ebbe a sorba: 395 x 267 x 55 milliméteres méreteivel és 3,5 kilogrammos tömegével ugyan nem a legkisebb laptop, amit valaha láttunk, de erősnek erős, és ez most a legfontosabb szempont.

MSI GX680 laptop - olcsobbat.hu

A GX680-ban egy második generációs Intel Core i7 processzor duruzsol, ez támogatja a Turbo Boost 2.0 és a Quick Sync Video technológiákat is. Mindemellett egy NVIDIA GeForce GT555M diszkrét grafikus lapka társaságát élvezi, amelyet 1 GB DDR5-ös memóriával és DirectX 11-támogatással vérteztek fel a tervezőmérnökök. Ha már a memóriát emlegettük, nem megyünk el szó nélkül a laptop 4 darab DDR3-as memóriaslotja mellett sem: ezek legfeljebb 16 GB RAM-ot tudnak kezelni egyszerre. Ha merevlemezt választunk, akkor szinte csak a képzeletünk szab határt a döntésünknek, a GX680 ugyanis támogatja a RAID 0 architektúrát, amivel nem csak több háttértárolót tudunk használni, de az írás-olvasási sebesség is jócskán megnő a segítségével.

A cikk tárgya igazi multimédiás, videojátékos álommasina: a Turbo Drive Engine (TDE) egy gombnyomásra megnöveli a számítási teljesítményt, a Cooler Boost pedig a hűtésre gyúr rá ugyanilyen módon. A Dynaudio és a THX TruStudio Pro biztosítják a lehető legjobb hangzást, míg a Cinema Pro technológia a mozizás közbeni látványért felel. A GX680-ban egy 16:9 képarányú, 15,6 hüvelykes LED LCD megjelenítő kapott helyet, ez Full HD felbontásra is felhúzható természetesen. A webkamera 720p mellett is képes képet rögzíteni, emellett a VGA-port mellett HDMI-csatlakozót is találunk a gépen. A laptopon Windows 7 operációs rendszer fut, ráadásul a Blu-Ray-olvasó sem maradt ki belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.