iskolakezdés

Mivel írjon a gyerek? – Az ideális tolltartó felszereltsége…

4 Perc olvasási idő
iskolakezdés

Mivel írjon a gyerek? – Az ideális tolltartó felszereltsége…

4 Perc olvasási idő

Szépen fogó tollak | Grafitceruzák iskolakezdésreSzínesceruzák kedvező áron
A legtöbb esetben a szülők a könyv- és füzetcsomagra, iskolatáskák megvásárlására koncentrálnak, pedig korántsem mindegy a tolltartó mérete és felszereltsége sem. A legtöbb iskolában (szerencsés esetben) elmondják, hogy milyen ceruzák és tollak szükségesek az oktatáshoz, azonban ezek is csak nagyvonalú meghatározások. Legyen benne grafitceruza, színesceruza, radír – de hogy pontosan milyen? Ezt már ránk és a pénztárcánkra bízzák.

Tévedés ne essék: az olcsóbb, nem jobb, a drágább pedig megéri a pénzét, már ha ceruzákról beszélünk. Számtalan variáció van, melyek közül választhatunk, mégis elsősorban a HB-s, vagy B-s jelzésűeket ajánljuk a gyerekeknek. Könnyű velük az írás, nem maszatolódnak, tökéletesen hegyezhetőek, ráadásul ezekből is van olcsóbb és drágább változat. Megéri velük egy kicsit kísérletezni, vegyünk ilyet is, olyat is, használat közben pedig eldől, hogy melyik vált be igazán.

Tollak és ceruzák

Az alsó tagozatosoknál még nem jellemző, viszont később előtérbe kerülnek a rotring ceruzák is, melyeknél fő szempont, hogy erősek, stabilak legyenek. Elsősorban azért, hogy ne essen szét írás közben a lurkó kezében, másodsorban pedig azért hogy minél nehezebben lehessen szétszerelni és köpőcsövezésre használni a tanulás helyett. Amelyik szülő most legyint, hogy „á, dehogy”, azt megkérjük, hogy gondoljon vissza egy kicsit a gyerekkorára… Mi például szándékosan vetettünk a szüleinkkel silányabb minőségű rotringot, hogy amint szétesett, egy gyors funkcióváltással máris célba vehessük vele egymást és a táblát.
A színesceruzáknál a helyzet egy kicsit bonyolultabb, mivel nagyon sokat használják a kisdiákok, így sokat is kell hegyezni. Fontos hogy közép keménységű legyen a hegye, ami sem nem mállik szét, sem nem pattogzik színezés közben, a hegyezés alkalmával pedig nem marad sokadik próbálkozásra sem a hegyező végében ragadva. A jobb minőségű és drágább színesekkel jobban jár az ember, egyrészről színvilágukban is tetszetősebbek, másrészről pedig akár több évig is tudják majd használni a kislurkók.
A háromszög, vagy szögletes formájú színesek, ceruzák sokkal kíméletesebbek a gyerekek kezével, mint a kerekre gyártott változatok, ráadásul segítik azt is hogy az évek során ne bütykősödjön a gyerek ujja a sok használattól.
Egyre többször találkozunk a „2 in 1” megoldással az írószerek kínálatában, melyek praktikusság és helyigény szempontjából is tökéletesnek mondhatók. Az adott szín, világos és sötét változata egy ceruzába van applikálva, vagy úgy hogy a hegy egyik oldala ilyen, másik oldala olyan színű, vagy pedig a ceruza mindkét végén színes hegy csúcsosodik, így a tolltartóban mindössze hat helyet foglal el, ellenben tizenkét színnel dolgozhat a gyerek.
A hegyező és a radír elmaradhatatlan kellék, mindkettőből bőven találunk dizájnos, csili-vili és extravagáns változatot, azonban sokszor az esztétikum a minőség rovására megy. A hegyező vagy életlen, vagy szétesik, a radír pedig törlés helyett inkább maszatol, törik, szétmorzsolódik. Mindkettőből érdemes kevésbé esztétikus (tudjuk, a gyerekek most a fejüket fogják) változatban gondolkodni, hegyezőből a legjobb választás a fém, mely még évek múltán is tökéletesen üzemel, radírból pedig a félkeménységű, lehetőleg illat és mindenféle extra csillogásmentes. Hogy megnyugodjon a csemete szerezzünk be egy színes, mókás és olcsó darabot is, de mindenképpen kössük a lelkére, hogy az iskolában lehetőleg keveset használja, inkább csak díszként funkcionáljon.
Magunk sem értjük miért, de az irodaszerek között barangolva számtalan esetben figyelmesek lettünk arra, hogy a kompletten felszerelt tolltartó sokszor olcsóbb, mint az üres változat, így a szülők elsősorban ezeket részesítik előnyben. Bár tetszetős kivitelű írószerszámok vannak benne, mégis legyünk velük körültekintőek, valószínűleg csak küllemre lettek összeválogatva és lehet hogy még januárig sem bírják a gyűrődést. Ha többet szánunk rá és inkább magunk válogatjuk össze a tollakat, ceruzákat, sokkal tovább is bírják majd és jövőre nem kell előröl kezdenünk a procedúrát!
Jó vásárlást és teli pénztárcát kívánunk a szülőknek, tökéletes iskolakezdést és sok ötöst a gyerekeknek!

Iskolakezdésig még szerezd be!

Ars Una Pókember iskolatáska kisiskolásoknak Ars Una Pókember iskolatáska legjobb ajánlat (még több iskolatáska)
UNIPAP Monster High füzet, A5, 32 lapos, kockás  UNIPAP Monster High füzet legjobb ajánlat (füzetek széles választéka)
MAPED BOOGY egylyukú, tartályos hegyezőMAPED BOOGY egylyukú, tartályos hegyező legjobb ajánlat (további hegyezők)

Ajánlott bejegyzések
iskolakezdés

Az iskolakezdés digitális kora: Online bevásárlás és felkészülés

3 Perc olvasási idő
Az iskolakezdés mindig is izgalmas időszak volt mind a szülők, mind a diákok számára. A hagyományos bevásárlás és az iskolatáskák pakolásának szertartása…
iskolakezdésősz

De nehéz az iskolatáska…

5 Perc olvasási idő
És eljött ez a hét is, az utolsó napok a nyári szünetből, az iskolakezdés előtt. Mennyire várták a szünidőt a gyerekek, milyen…
iskolakezdés

Legyen tiéd a legmenőbb!

1 Perc olvasási idő
Monster High iskolatáskák | Ars Una táskák | Még több isklatáska >> Az iskolakezdési szezon slágerteméke az iskolatáska. A szülők és a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük