iskolakezdés

Iskolai agyturbózás – Készüljetek a tanévkezdésre!

3 Perc olvasási idő
iskolakezdés

Iskolai agyturbózás – Készüljetek a tanévkezdésre!

3 Perc olvasási idő

Legyen tiéd a legmenőbb iskolatáska! | Tolltartók a kedvenc mesehőseiddel | Tornazsákok iskolakezdésre
A gyerekek a nyári szünetben bizony igen csak hajlamosak megfeledkezni arról, hogy szeptembertől ismét komoly munka veszi kezdetét. Hátukra kerül az iskolatáska és tanulni kell, a hosszú szünidő után aztán nem csoda, ha egy kicsit lassabban veszik fel a tempót, nehezebben rázódnak bele a feladatokba.

Hangold át!

A jó idő arra ösztönöz mindenkit, hogy a szabadban tevékenykedjen, a gyerekek nagy része rengeteget mozog, sportol, strandol ilyenkor, azonban lassan el kell kezdeni őket felkészíteni az agymunkára is, hogy időben rá tudjanak hangolódni arra, hogy kötelezettségekkel teli jópár hónap áll előttük. A füzet és könyv vásárlás után, iktass be egy kis kreatív programot! A füzetcsomagolás, a könyvlapozgatás már ad egyfajta ráhangolódást az új tanévre, hát még ha vele együtt mégy új ruhákat vásárolni! Tornacipő, tornaruha biztos kell, sőt azt is szinte biztosra állíthatjuk, hogy nadrág és pulóver is, hiszen valószínűleg két méretet nőttek a nyár alatt. Ne kötelező programmá, hanem egy jó időtöltéssé váljanak ezek a közös tevékenységek, hiszen így nem csak agyi finomhangolást végzünk, de talán azt is bebiztosítjuk hogy jó kedvvel menjen a gyermekünk az évnyitóra.

Készítsd fel játékkal!

Scrabble társasjáték

A nyári kánikula lassan letűnőbe kerül, helyét felváltja a hűvösebb, csapadékosabb idő. Ugyan az ősz még nem hódított teljesen teret, de már néha megmutatkozik egy-egy hidegfronttal, ezt meg érdemes kihasználnotok! Legyenek ezek olyan napok, amikor egy kicsit megtornáztatjátok az agyatokat és játékosan elkezdtek felkészülni az iskolára! Vegyetek elő valamilyen logikai társasjátékot, játszatok torpedót, ötödölőt (és lehetőleg ne a mobiltelefonon)! A Gazdálkodj okosan játék régi nagy kedvence a családunknak, biztosak vagyunk benne, hogy az anno szebb időket megélt játék még mindig ott lapul nagyon sok szekrény mélyén! Az ilyen és az ehhez hasonló dolgok bármennyire is furcsán hangzik, de bizony megtornáztatják az agyat, a suliban pedig könnyebben fog menni a matek óra!

Turbózd fel!

Védekezz, először is a nátha és a bacik ellen! Az hogy jól felöltözteted a hideg idő beálltával a gyereket még kevés ahhoz, hogy elkerüljétek az ilyenkor „divatos” náthát, hiszen a közösségbe kerülve óhatatlanul is bacik tömegével fog találkozni, ha pedig gyengébb az immunrendszer, már ott is a betegség. Ma már rengeteg olyan táplálékkiegészítőt, vitamint találsz a piacon, melyet bátran adhatsz a gyermekednek, hogy könnyebben menjen a tanulás és hogy még ellenállóbb legyen a szervezete a „közösségi kórokozók” ellen. A nyár alatt persze minden kis szervezet megerősödik, sok gyümölcs és zöldség kerül az asztalra, azonban a vitaminraktár gyorsan el is kezd kiürülni, hiszen sokkal nagyobb igénybevételnek, stressznek lesznek kitéve a gyerekek. Válasszatok természetes anyagokból készült táplálékkiegészítőt, az Omega3, ill. halolaj tartalmú készítmények segítik a látás, az agy és az idegrendszer fejlődését és jó működését, nem mellesleg pedig antioxidáns hatása van, így nem hiányozhat a család patikájából!

Turbózd fel az agyad a tanévkezdésre!

Casio FX-82ES számológép Casio FX-82ES számológép legjobb ajánlat (számtalan számológép)
ThinkFun - Chocolate Fix logikai játék ThinkFun – Chocolate Fix társasjáték legjobb ajánlat (további logikai játékok)
Dr. Theiss Multi-Vitamol Cukorka gyerekeknek 50g Dr. Theiss Multi-Vitamol Cukorka gyerekeknek 50g legjobb ajánlat (még több vitamin gyerekeknek)

Ajánlott bejegyzések
iskolakezdés

Az iskolakezdés digitális kora: Online bevásárlás és felkészülés

3 Perc olvasási idő
Az iskolakezdés mindig is izgalmas időszak volt mind a szülők, mind a diákok számára. A hagyományos bevásárlás és az iskolatáskák pakolásának szertartása…
iskolakezdésősz

De nehéz az iskolatáska…

5 Perc olvasási idő
És eljött ez a hét is, az utolsó napok a nyári szünetből, az iskolakezdés előtt. Mennyire várták a szünidőt a gyerekek, milyen…
iskolakezdés

Legyen tiéd a legmenőbb!

1 Perc olvasási idő
Monster High iskolatáskák | Ars Una táskák | Még több isklatáska >> Az iskolakezdési szezon slágerteméke az iskolatáska. A szülők és a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük