zene

Másolni csak pontosan, szépen – vagy annál is szebben

3 Perc olvasási idő

Ugye manapság már senki nem gondolja komolyan azt, hogy lopni – vagyis hát nevezzük inkább másolásnak – bűn lenne, hiszen erről szól az egész kereskedelmi szféra: a mosóporgyártók ugyanazokat a terméket adják el nekünk, csak más-más dobozban, különböző fantázianevek mögé eldugva, és ne mondja senki azt sem, hogy ha a műszaki boltban ugyanazon polcon két különböző gyártó mikrohullámú sütője közül az egyik a „Super Grill”, a másik „Fantastic Jet Grill” funkciót tudja, akkor bármelyiktől is kellemesebb ízű lesz a vasárnapi grillcsirke. Dehát ez van, verseny van, valamiből meg kell élni, a vásárlót valamivel kábítani kell, aztán a végén a nagy többség úgyis a pénztárcájának megfelelően választ. Jobb helyeken persze megosztják az információt a különböző technológia megoldásokról, dehát ezt senki sem várja el a multicégektől, hiszen valamiből nekik is élni kell.

Ahogy az Apple-nek is, akik anno és azóta is az iPod-okkal nagyot alkottak a hordozható zenelejátszók piacán, akkorát, hogy azok a gyártók, akiknek nem telik az Apple-színvonalához mérten tehetséges mérnökökre, vagy éppen jó üzletet látnak az MP3-lejátszók fejlesztésében, ha tehetik, azóta is másolják a termékeiket. És bár a múltkor említettük, hogy az iTouch megjelenésével valószínűleg lejjebb megy a standard iPod-ok ára is, azért még mindig nem lesznek annyira olcsók, hogy mindenki azzal tömje meg a zsebeit. Ennek megfelelően most az olcsóbb, ámde az iPod-hoz funkcionalitásban és kinézetben nagyon hasonlító, vagy akár adott esetben annál többre is képes MP3-lejátszókat mutatunk be. Ezzel persze senkit nem szeretnénk lebeszélni az Apple termékekről, válasszon mindenki a pénztárcájának megfelelően, hiszen erre való az Olcsóbbat.

AVS CineMax 1 GB

Namost, ha nekem a képek alapján azt mondja valaki, hogy ez nem egy iPod Nano, akkor nem hiszem el. Pedig nem az. Ez a kis fémvázas kütyü, MP3-at, WMA-t, ASF-et és WAV-ot játszik le nekünk, sőt még AMV MP4 formátumú filmeket is, ha pedig véletlenül nem ebben a formátumban tároljuk filmjeinket, konvertálószoftvert is kapunk hozzá. 1GB-os beépített memóriája van, USB2.0-n keresztül csatlakozik PC-nkhez (akár firmware-t s frissíthetünk így rajta), akkumulátora pedig nyolc órán át bírja. Beépített diktafonjával akár az egész memóriára felvehetünk, ha pedig meguntuk MP3-ainkat választhatunk a 20 memóriás rádió csatornái közül. Alig több, mint tízezer.

Freedata 1505 1 GB

Kicsit nagyobb méretű, leginkább egy PDA-ra, vagy iPhone-ra emlékeztet a Freedata lejátszója. A nagyság az 1,8 colos, hatvanötezer színű LCD kijelzőnek köszönhető, ezen már élvezhető minőségben nézhetjük a buszon vagy a vonaton az 1GB memórián tárolt filmjeinket. Lejátszik MP3-at, WMA-t és WAV-ot, videóból pedig WMA-t, WMV-t és ASF-et. Nézegethetünk rajta képeket, textfile-okat, ugyancsak van benne húszcsatornás rádió, és diktafon, akár játékokat is telepíthetünk rá. Mindössze egy centiméter vastag, és már tizenötezer forintért a miénk lehet.

Albacomp Bc789 1 Gb

És a végére egy magyar versenyző az Albacomptól, egy kicsit szétcsúsztatható mobiltelefonra hajazó kinézettel, szintén 1GB-os memóriával, ami azonban maximum 4GB-os MiniSD kártyával bővíthatő. Ennek már 2,2 colos a kijelzője, és 262ezer színű, két fejhallgató kimenetének akár egyszerre ketten is használhatjuk, valamint a diktafon funkción kívül a beépített rádióból is tudunk vele felvenni. Zenéből MP3, WMA, ASF, WAV, videóból AMV és MP4 formátumokat szeret, na meg JPEG és GIF képeket, de bármilyen fileformátum tárolására alkalmas így pendrive-ként is használható. Kevesebb mint húszezer forintért már a miénk lehet.

Ajánlott bejegyzések
fesztiválhangszórózene

FesztiválszezON

5 Perc olvasási idő
„…Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy la bamba…”- énekli Péterfy Bori & Love Band. Ugyan már a májusi hangulat tovaszállt, de…
applecd-dvdipodmp3 lejátszózene

A legjobb kedélyjavító: a zene az kell

2 Perc olvasási idő
Sokak számára ismerős ez a mondat egyik leghíresebb musicalünkből, de szépsége mellett nagyon is igaz és örökérvényű kijelentés. Zenére mindig szükségünk lesz….
appleasuscd-dvdipodmp3 lejátszóútelválasztózene

Kisorsoltuk az ötödik heti nyerteseinket!

1 Perc olvasási idő
Kedves Játékosunk! Örömmel értesítünk, hogy kisorsoltuk az ötödik heti nyereményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük