Logitech Wireless Solar Key K750 billentyűzet – a környezettudatos

20110912-logitech-wirelesssolarkeyk750-billentyuzet-olcsobbat-hu-01

Megint díjat követelünk a Logitechnek, a gyártó a K750-es billentyűzetbe olyan mértékű technológiai innovációt zsúfolt, hogy csak tiszteletteljesen kalapot tudunk előtte emelni reakcióként. A Wireless Solar Key K750 abszolút környezettudatos választás, ráadásul nemcsak a működését tekintve, hanem a körítést is: a Logitech mindent elkövetett annak érdekében, hogy megnyerje a zöldlelkű felhasználók kegyeit.

Logitech Wireless Solar Key K750 billentyűzet - olcsobbat.hu

Kezdjük mindjárt a legfontosabbal, a billentyűzet napelemeivel! Merthogy a gombok felett, a Logitech logó kétoldalán napelemek kaptak helyet, amik segítenek az átalakított ML2032 gombelem feltöltésében. Nem kell akkumulátorokkal vesződni, a gyártó szerint kétórányi töltéssel három hónapig is kihúzza a klaviatúra, akár a teljes sötétben, sőt ha odafigyelünk, és használat után kikapcsoljuk, talán tovább is. A Solar App alkalmazás mutatja, mennyi időnk van még, sőt a numerikus pad feletti zöld, illetve piros szmájli is jelzi, hogy mikor célszerű „megnapoztatni” az eszközt. (Megjegyzés: ha nem tetszik az elképzelés, sima akkumulátorral is helyettesíthetjük a napelemeket.)

Külsőre egyébként teljesen szokványos modellel van dolgunk, ami persze nem jelenti azt, hogy a K750 ne nézne ki jól. Első blikkre egy lecsatolt laptop-billentyűzetre hajaz a rendkívül vékony kiegészítő, fényes fekete színezése, alacsony és a PerfectStroke elv értelmében egymástól 3,2 milliméterre elhelyezett gombjai kedvesek a szemnek és az ujjaknak egyaránt, hiszen a gépelés kényelmes általuk, és különösebb zajjal sem kell számolnunk közben. Normális, QWERTY-billentyűzetről van szó, nem hiányoznak róla a numerikus gombok sem.

A rendszer vezeték nélkül kommunikál a számítógépünkkel 2,4 Ghz-es frekvencia mellett, a K750 támogatja a Logitech Unifying vevőjét is, ami lehetővé teszi, hogy egyetlen USB-porton keresztül párhuzamosan hat támogatott eszközt használjunk tíz méteres távolságon belül. Különösebben nem macerás a telepítése, bedugás után csupán csak akkor kell letölteni a SetPoint nevű szoftvert, ha testre akarjuk szabni az F-gombokat és azok funkcióit. A billentyűzet teljesen újrahasznosítható csomagolásban érkezik a környezetbarátság jegyében, a váza PVC-mentes, sőt ezért telepítő CD-t és útmutatót sem kapunk, mindent az internetről kell letöltenünk.

Logitech Wireless Solar Key K750 billentyűzet árak, ajánlatok