blackberrylaptoplenovoolcsóbbattelefon

BlackBerry Torch 9850 mobiltelefon – az újgenerációs fáklya

A Research in Motion klasszikus okostelefonjai ugyan egyre inkább háttérbe szorulnak az érintőkijelzős „csodakütyük” mellett, azonban a gyártó nem adja fel, tavaly nyáron indította útjára a BlackBerry Torch-sorozatot, amely úgy hozta be a hatalmas érintésérzékeny megjelenítőt, hogy a korábbi modellek védjegyének számító QWERTY-billentyűzetet is megőrizte. Az új stílusvonal bejött, a 9850-es a legújabb Fáklya a szériában.

BlackBerry Torch 9850 mobiltelefon - olcsobbat.hu

A korábban Monza kódnéven fejlesztett készülék szimpatikus megjelenésű, stílusában nem üt el túlzottan a többi BlackBerrytől. Csillogós felülete ugyan némileg vonzza az ujjlenyomatokat, de ettől függetlenül minőségi anyagokból készült mind az elülső rész, mind az 1230 mAh kapacitású akkumulátor védőlapja. Az érintőkijelző alatt négy darab hardveres gombot és egy optikai touchpadet találunk, jobboldalt feszít a 3,5 mm-es jackbemenet, a hangerő szabályozó, a némító és a fényképező gomb is. Felül a zárgombot látjuk, míg baloldalon a microUSB-csatlakozó kapott helyet.

Az érintésérzékeny kijelző 3,7 hüvelykes, WVGA felbontásra képes: panasz nem érheti, az első beszámolók szerint megfelelően kontrasztos és világos. Bár a kezelés szempontjából számtalan feladat elvégezhető a képernyőn is, mint említettük, a Torchnál nem kell lemondanunk a szokásos, minőségi gombokkal felvértezett QWERTY-billentyűzetről sem. A Research in Motion a szokásos hardvert tette a telefon alá: 1,2 Ghz-es processzor duruzsol benne, amit 768 MB rendszermemória és a Liqiud Graphics grafikus motor támogat meg.

Természetesen az alapvető extrákról sem kell lemondani, a Torch 9850-ben 2,4 Ghz-es frekvencián üzemelő, 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi-adapter kapott helyet, a rendelkezésre álló tárhelyet pedig microSD kártyával bővíthetjük (a gyártó 4 GB-os típust csomagol a készülék mellé). Öt megapixeles fényképezőgépe autofókuszos, és 720p-s videókat is tud rögzíteni. Mint az összes új modell, a Torch esetében sem maradt el az új operációs rendszer, BlackBerry OS 7, ezt több alkalmazással (például teljes irodai csomagot kapunk), új böngészővel, valamint HTML5- illetve Flash-támogatással indították harcba a szoftvermérnökök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.