laptoplenovo

Lenovo ThinkPad X130e laptop – diákoknak szánják

3 Perc olvasási idő
laptoplenovo

Lenovo ThinkPad X130e laptop – diákoknak szánják

3 Perc olvasási idő

Talán idő kérdése, és minden tizenéves tinédzser saját laptopot használhat majd, azután pedig szinte kétségtelen, hogy eljön az a nap, mikor mindegyikük iskolába viszi a számítógépét, hogy azon tanuljon, alapozza meg a jövőjét. A Lenovo most rájuk építi legújabb termékét, a ThinkPad X130e típusú gépet ugyanis kifejezetten diákoknak szánja a gyártó, erre utal, hogy viszonylag könnyen hozzáférhető eszközzel van dolgunk, ami külsőre is meglehetősen masszív is – ennek nem fog ártani a folyamatos cipelés, talán még egy-két koccanást is kibír majd! Játszani ezen a gépen sem fogunk, de a csatlakoztathatóság, a multimédiás képességek mind-mind segítik a digitális tanulást – márpedig a szakmabeliek szerint a digitális pedagógia nagy jövő előtt áll, jobb lesz erre felkészíteni a srácokat is.

Lenovo ThinkPad X130e laptop - olcsobbat.hu

A ThinkPad X130e az ultrahordozható kategóriát erősíti, 11,6 hüvelykes megjelenítője van, így tényleg apróságnak mondható. Szinte teljes mértékben testreszabható, kérhető AMD Fusion E-300 és E-450, illetve második generációs Intel Core i3 processzorral, valamint ettől függően AMD Radeon és Intel HD grafikus kártyával. A laptop nincsen két kilogramm, ráadásul ehhez a mérethez kiváló akkumulátor párosul, ami 8,5 órán keresztül biztosítja az energiát a gépnek – ha belegondolunk, egy diáknak a napközbeni használathoz ennél táposabb egységre nincs szüksége. Persze a „napközbeni használat” alatt a tipikus iskolai alkalmazást értjük: egy kevés szövegszerkesztés, némi videózás és zenehallgatás passzol ide a mi olvasatunk szerint.

Mint mondtuk, az új modell abszolút „cipekedés-kompatibilis”, nemcsak azért, mert nem nyom sokat a mérlegen, az is fontos szerepet játszik, hogy több helyen meg van erősítve, hogy a rendszer védve legyen a koccanásoktól, rázkódásoktól. A laptop teteje gumírozott, ami teljes egészében felfog minden külső hatást, a sarkokat pedig 33 százalékkal erősítette meg a gyártó, így csökken az esélye a sérülésnek, ha valaki így ejti le a gépet. A notebook pántjai is erősebbek a szokásosnál: az X130e nem kevesebb, mint 30 ezer felnyitást bír ki, így a legelvetemültebb felhasználók kezében sem esik szét – persze ez minden laptoptól elvárható lenne. Megerősítették egyébként a LED-kijelzőt is, egészen konkrétan 1,2 milliméteres műanyag réteg védi a monitort, a csatlakozókat pedig lefedték, így minden külső hatástól védett marad a rendszer.

Ezen felül minden adott, amire egy diáknak szüksége lehet. A webkamera gyenge fénykörülmények között is szépen megállja a helyét, a Wi-Fi-vevő, illetve a HDMI- és VGA-csatlakozó gondoskodik a tökéletes csatlakoztathatóságról – ezek révén könnyedén küldhetjük projektorra vagy nagyképernyős tévére a projektmunkáinkat. Ráadásul az X130e gyorsan bootol, a RapidBoot fantázianevet viselő technológia 20 másodpercen belül áll fel, emellett olyan eszközök segítik a megbízható működést, mint a Rescue and Recovery vagy az Access Connections – ez utóbbi révén remélhetőleg nem kell annyit hívni az iskola rendszergazdáját,amiért nem működik a rendszer.

A Lenovo eredetileg karácsony előttre ígérte a laptop megjelenését, később ez februárra csúszott, a gyártó szerint azért, mert az iskolákból rengeteg megrendelés érkezett rá – azért ez jó visszajelzés, nem igaz?

Ajánlott bejegyzések
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >> Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük