otthon

Legyél függő vagy ringatózz lágyan!

3 Perc olvasási idő
otthon

Legyél függő vagy ringatózz lágyan!

3 Perc olvasási idő

Ágykellékek a pihentető alváshoz | Ágymelegítők a teljes komforthozKerti bútorok a kinti kikapcsolódáshoz
A kényelem mindenki számára fontos, legyen szó az éjszakai alvásról, egy hosszabb autózásról, vagy éppen a kertben való pihenésről, lazulásról. Az utóbbira sajnos kevesen fektetnek nagyobb hangsúlyt, hiszen jobbára elintézik egy leterített pokróccal, vagy felfújható matraccal a dolgot, melyek se nem esztétikusak, se nem a kényelmesek. Ma már számos olyan megoldás is van, melyekkel mindkettőt egyszerre biztosíthatod, ráadásul ezekért a bankszámládat sem kell lenulláznod!

Függés…

Egy függőágyban eltöltött délutáni szieszta, bizony függőséget okozhat és jobbára ezután már nem is akarsz máshol henyélni. Amennyiben van két megfelelő távolságra lévő fa a kertedben, melyre fel lehet applikálni egy ilyen fekvőalkalmatosságot, már nyert ügyed van. Illetve csak félig, ugyanis ha a vásárlásnál nem figyelsz kellően arra, hogy a függőágyad milyen anyagból készült, megeshet hogy az olcsóbb műszálas ágyaktól a szunyókálás után inkább vakaródzol és leizzadsz, mintsem kényelmesen álmodozol. Ha már függőágy, akkor legyen pamut, ami a nyári melegben talán a legjobb megoldás. Ügyelj arra is hogy stabil és erős szövésű legyen, hiszen nem egy-két alkalomra, hanem minimum egy nyárra veszed! Egy jó minőségű függőágy már-már a súlytalanság élményével is képes megajándékozni, a benne való pihenés pedig jobbára olyan, mintha egy felhő tetején hajtanád a fejed nyugovóra.
Ha mindössze egy fa ágaskodik az udvarod közepén, annak viszont van egy jó erős ága, akkor megteszi egy függőszék is kényelmi megoldásként, ennek azonban nagy hátránya, hogy ha elalszol benne, bizony nyakfájással ébredsz, ellenben az esti traccspartikhoz tökéletes, esztétikus és kényelmes!
Lágy ringatózás…

Hintaágyak tucatjaival találkozhatsz a boltok kínálatában, főleg mióta jobbra fordult az idő, így aztán a bőség zavarában, választani is nehezebb. Azoknak, akik lágy ringatózásra vágynak a nyári nap melegében, nem árt figyelmesen átnézni a kínálatot, hiszen manapság a silány minőségű, „egynyári” hintaágyakat is olyan esztétikus kivitelben sikerül megalkotni, hogy az ember jobbára csak otthon veszi észre mit is vásárolt.
Elsődleges szempont, hogy erős és masszív legyen, ne csukódjon össze alattunk és lehetőleg akkor sem, ha egy kicsit erőssebben fúj a szél. Mivel többnyire ezeket a hintaágyakat neked kell otthon összeraknod, soha ne vásárolj kép alapján úgy, hogy előtte nem néztél meg egyet összeszerelve, mert csak így bizonyosodhatsz meg arról, hogy a kertedben nem egy zsákbamacska kerül felállításra.
A megfelelő minőség kiválasztása mellett gondolj a speciális igényeidre is, praktikus lehet, ha dönthető háttámlával rendelkezik a hintaágyad, hiszen így bármikor személyre és kényelemre szabhatod.
Az anyagát is érdemes alaposan megvizsgálnod, lévén hogy a kertedbe fog kerülni, így ha nem tisztítod, nyár végére kellően nagy koszréteg gyűlik majd össze rajta ahhoz, hogy ne legyen gusztusod benne heverészni. Fontos hogy a textil jól tisztítható legyen és lehetőleg olyan színvilágú, amin nem látszik meg, ha egy légy rászáll és megtiszteli. Mivel nem tudod kétnaponta átsuvickolni, így jobban jársz ha a világos színeket mellőzöd. Szép, szép a fehér, de vajon egy hét használat után is olyan marad? Ugye, ugye?

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük