háztartás

Konyhai robotolás…

3 Perc olvasási idő
háztartás

Konyhai robotolás…

3 Perc olvasási idő

A konyhai előkészítést segítő kézi mixerek | Praktikus konyhai mérlegek | Energiatakarékos mosogatógépek
„Végy egy csipet sót, egy merőkanálnyi lisztet, egy pohárnyi tejet és…” Aki nem gyakorlott a konyhában valószínűleg már a mondat kezdeténél a fejét fogja és ha eddig még lett is volna kedve főzni, most bizonyára elmegy.

Konyhai kelléktár előkészítve!

ADLER AD 3134 konyhai mérleg

Ha egy jól felszerelt konyhát szeretnél, akkor a különböző robotgépeken, mixereken, tésztadagasztó és kelesztő edényeken kívül is számtalan dologra van szükség, például edényekre, kanalakra, tálakra, konyhai mérlegre. Aztán ha főzésre kerül a sor és egy jó étel megvalósítására törekszel akkor a legtöbb használatba is kerül, a mérőedényzetek és a mérleg bizonyosan, hiszen melyik háziasszony kockáztatná meg, hogy tönkretegye a családi vacsorát, csak mert bőkezűen bánt a sóval, vagy mert úgy gondolta hogy dupla adag liszttel is finom lesz a tökipompos. A dolog egyszerűbb akkor, ha a receptben grammra pontosan meg vannak határozva a hozzávalók, mert ilyenkor már csak méricskelni kell, ha pedig a mérlegvásárláskor mi is haladtunk a korral, akkor jóllehet, hogy digitalizált változattal dicsekedhetünk, ami jelentősen megkönnyíti a szakácskodást. Na, de mit szólnátok ahhoz, ha még ettől is tudnánk egy modernebbet ajánlani?

Robotoljatok csak, majd én mérek – táblagéppel…

Egy új szabadalomnak köszönhetően azoknak a béna szakácsoknak már nem kell izgulniuk a konyhában, akik nem tudják hogy mennyit is jelent egy csipetnyi szódabikarbóna, vagy egy késhegynyi só, sőt azoknak sem kell tovább gyötrődniük, akik nem elégszenek meg az „érzés szerint” adagolt hozzávalókkal. Egy táblagéphez csatlakoztatott robotkanál oldja meg az ő problémájukat, mely úgy tűnik hamarosan minden szakács álmát megtestesíti majd világszerte. Egy japán tervezőnek köszönhetően olyan kanál kerülhet a piacra, mely képes átállítani saját űrtartalmát,  bár egyelőre még csak a prototipussal tudnak büszkélkedni a kutatók.

Hozzávaló lapátolás, egy adagnyi problémával…

Az összetevőkkel való pepecselés helyett hamarosan már csak lapátolnunk kell a recept szerinti hozzávalókat, a Smoon névre hallgató kanál a többi munkát elvégzi helyettünk. Bár úgy tűnik minden tökéletesen működik az új robotgép használatakor, bizony a háziasszonyokat valószínűleg zavarni fogja, hogy drótok tucatja húzódik ki a kanálkából, mely egy táblagéppel kapcsolja össze a mérőketyerét. Valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy még nem kezdődött meg a tömeggyártás és az értékesítés. Sanszos hogy addig nem találkozunk majd vele a boltok polcain, amíg a tervező nem gondol ki valamilyen okos megoldást a drótköteg eltűntetésére, hogy a szakácsok a recept helyett ne ebbe gabalyodjanak bele főzés közben.
További problémák? Bizony vannak. Bár a táblagéppel való kapcsolódás tökéletesen működik, az azon, sorról sorra megjelenő receptet könnyű követni, a kanál pedig ezt érzékelve állítja át saját űrtartalmát, még mindig adódik a kérdés hogy vajon a technológia elbírja-e a mosogatógépet is? Eddig bizony ezt a fontos problémát nem sikerült megoldani. Mert ugyebár a kanál elkoszolódik, az alapanyagok ráragadnak, így nem ártana ha nem a 220-ba bedugva kellene elmosogatni, avagy nem károsodna a számítógépes agy sem a tökéletesen tisztára suvickolás közben. Még várnunk kell a megoldásokra és ha nem adják fel félúton a kanál kitalálói, akkor hamarosan újabb tagot köszönthetünk a konyhánkban, amivel szakácstudományunk még tökéletesebbé válik.

A modern konyha elengedhetetlen tartozékai:

AEG Silent SB 4600 turmixgép AEG Silent SB 4600 turmixgép legjobb ajánlat (turmixgépek széles választéka)
DeLonghi BDM 1200 S kenyérsütő gép DeLonghi BDM 1200 S kenyérsütő legjobb ajánlat (még több kenyérsütő gép)
Teka DBB 60 páraelszívó Teka DBB 60 páraelszívó legjobb ajánlat (további kürtőbe építhető páraelszívók)
 

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
háztartáspirítóssütővízforraló

Mit érdemes lecserélni ősszel a háztartásban?

3 Perc olvasási idő
Hajszárítók többféle szűkítővel | Szendvics sütők már 3 100 Ft-tól!  | Multifunkciós konyhai robotgépek Beköszöntött egy új évszak, és az ősz ismét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük