clatronicdelonghietafagorhauserhausmeisterkenwoodkenyérsütőmoulinexorionsencor

Kisütöttünk egy jó ötletet!

4 Perc olvasási idő
clatronicdelonghietafagorhauserhausmeisterkenwoodkenyérsütőmoulinexorionsencor

Kisütöttünk egy jó ötletet!

4 Perc olvasási idő

Napjainkban, egyre népszerűbbek a „Csináld magad!” elhatározások. Persze itt most nem arra gondolok, hogy holnap reggel felébredve elhatározom, hogy agysebész leszek, hanem, hogy egyre több olyan dolog van, amit – ha van egy kis időnk – akár mi magunk is elkészíthetünk. Kreatív énünket kiélhetjük a hétköznapokon, vagy ünnepekkor, sőt, ötleteinkkel akár még pénzt is spórolhatunk.

Moulinex Uno OW310131 kenyérsütő - olcsobbat.hu

Minderre pedig igazán jó ürügyet adhat, a közelgő Karácsony, amikor is egyre hangsúlyosabbá válik a konyhai sürgés-forgás, hogy milyen finomságokkal is lepjük majd meg szeretteinket. A temérdek gasztronómiai íz közepette azonban, nem szabad elfeledkeznünk arról, a mindenki számára fontos és nélkülözhetetlen élelmiszerről sem, ami a bor mellett, már az idők kezdete óta kísér bennünket. Igen, nem másról van szó, mint a kenyérről, a továbbiakban pedig, a kenyérsütés fortélyaiba történő bevezetésről. Kenyeret sütni, talán egy kenyérsütő géppel a legegyszerűbb, hiszen ilyenkor csak az összetevők megfelelő arányaira kell odafigyelnünk, azokat beleöntenünk a sütőedénybe, ahol a keverést, a dagasztást és a sütést már a gép végzi el helyettünk. Azonban fontos szem előtt tartanunk, hogy ahány kenyérsütő, annyi féle arányt írnak elő 1-1 kenyér, vagy kalács sütéséhez, így érdemes odafigyelni, és az alapanyagok mennyiségét nem szemmértékre, vagy ízlésre meghatározni. Ha mégis így teszünk, sajnos könnyen előfordulhat, hogy egy kilónyi sületlen tésztát kapunk a sütés végére, ami lássuk be, a legkevésbé sem étvágygerjesztő. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a helyes arányok, mind le vannak írva az adott készülék, kezelési útmutatójában, így már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy azt figyelmesen elolvassuk.

A kenyérsütő gép melletti további érvek, szintén impozánsak lehetnek. Először is kiválaszthatjuk, hogy maga a készülék egy, vagy két keverő tárcsás legyen-e, ami annyit jelent, hogy minél több a tárcsa a gépben, annál nagyobb kenyeret vagy kalácsot süthetünk vele. S ha már a méretnél tartunk, ezt is meghatározhatjuk, hiszen a sütőedények a 0,4 kg-os kenyértől egészen 1,4 kg-osig, bármekkora megsütésére alkalmasak. Teljesítményüket tekintve, 650W és 850W-on pörögnek, ugyanakkor átlagosan 8-14 programlehetőséggel, 10-13 órás késleltetett indítási lehetőséggel, áramszünet esetére memória funkcióval, melegen tartási lehetőséggel, számos barnító fokozattal, és igény szerint, más, különleges programlehetőségekkel is bírnak. S ha már a kivételes adottságok szóba kerültek, meg is említenék közülük néhányat: a Hausmeister bizonyos készülékei rendelkeznek a teljes kiőrlésű gabona programmal, a Sencor és a Moulinex egyes gépei lekvár készítésére is alkalmasak, míg a Delonghi-val már gluténmentes kenyeret is süthetünk.

A házi kenyérsütés felkapottságának köszönhetően, a boltok polcairól ma már több tucatnyi, kenyérsütő liszt közül választhatunk, sőt, akár a mediterrán vidékeken kedvelt olivás és magos kenyereket is könnyedén elkészíthetjük. Plusz érv a fentebb említettek mellett, hogy az a kenyér, amit saját magunk sütünk meg, sokkal egészségesebb lehet, mint amiket a boltokban árulnak, hiszen a házi kenyerünkbe csak és kizárólag a saját kezűleg összeválogatott hozzávalók kerülnek. És megjegyzem, hogy a készülék ára sem földhöz vágós, hiszen egy márkás kenyérsütőhöz, akár már pár ezer forintért hozzájuthatunk.

Akiket eleddig meggyőzni látszanak a házi kenyérsütés érvei, és meglepnék magukat vagy szeretteiket egy ilyen remek kis készülékkel, azoknak ajánlom a Moulinex, Hauser, Kenwood, Clatronic, Orion, Eta, Fagor, és számos más gyártó készülékeit, míg azoknak pedig, akik még némi bátorításra szorulnak, íme, két ínycsiklandozó recept az ünnepekre:

Foszlós kalács

Az alábbi összetevőket öntsd bele mind a sütőedénybe: 50 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 5 dkg Rama margarin, 5 dkg porcukor, 1 kk só, 1 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint mazsola, és 2 dkg élesztő. A választható sütési funkciók között keress egy olyat, hogy „édes kenyér”, „laza tészta”, vagy egy hasonló opció, majd figyeld türelmesen a kis ablakon át, hogyan sül meg az ünnepi kalács.

Mazsolás-diós kenyér

Önts 450 ml tejet a sütőedénybe. Adj hozzá 3 ek Rama margarint vagy vajat, 1,5 tk sót, 3 ek cukrot, 800 g búza finomlisztet, morzsolj bele 30 dkg élesztőt, és ízlés szerint mazsolát. Ügyelj arra, hogy az apróra vágott diót, ami nagyjából 3-4 ek, ne öntsd azonnal hozzá a többi összetevőhöz, hanem várj meg vele egy dagasztást, és amikor csipog a gép, hogy végzett, akkor öntsd bele. Ugyanis a gép, addigra szépen összedolgozza a többi alapanyagot, így a dió már nem veszít az aromájából.

Ajánlott bejegyzések
kenyérsütő

Hogyan válassz kenyérsütőt?

3 Perc olvasási idő
Kenyérsütők 25 000 Ft alatt | Kenyérsütők 1 kg-os kenyérhez | Még több kenyérsütő A friss kenyér illata mindenkit az orránál fogva vezet, aki…
orion

Pánikszoba – Ahol a kosz kerget az őrületbe!

4 Perc olvasási idő
Környezetbarát takarítás | Ablaktisztítás könnyedén | Szivacsok takarításhoz Cáfoljatok meg, de egy főállású munkahely mellett, háztartást vezető nővel gyakran esik meg, hogy…
appleclatronicdelonghidokkolóetafagorhauserhausmeisterjátékokkenwoodkenyérsütőmoulinexorionsamsungsencortablet pctelefon

Ezekkel a játékokkal játszottunk tavaly

5 Perc olvasási idő
A tavalyi év sokak szerint hosszú ideje az egyik legjobb volt a videojátékos megjelenések szempontjából, és mi csak osztani tudjuk a véleményüket:…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük