kenyérsütő

Hogyan válassz kenyérsütőt?

3 Perc olvasási idő
kenyérsütő

Hogyan válassz kenyérsütőt?

3 Perc olvasási idő

Kenyérsütők 25 000 Ft alattKenyérsütők 1 kg-os kenyérhez | Még több kenyérsütő
A friss kenyér illata mindenkit az orránál fogva vezet, aki pedig ilyen-olyan diétára hivatkozva nem csábul el, bánhatja! A ropogós héj, a puha kenyérbél kihagyhatatlannak bizonyul, akkor meg főleg, ha az ember lánya maga áll neki dagasztani, gyúrni, sütni és talán még akkor is, ha mindezt gépi segítséggel teszi.

Olvasd tableten a legjobb recepteket >>


Egyre aktuálisabb beszédtéma ismét az otthoni kenyérsütés, egyrészről egészségesebb és finomabb, másrészről pedig hosszú távon olcsóbb is, mintha a hipermarketek polcairól vennénk le egy élesztővel felfújt példányt. Aki a kézi dagasztást, gyúrást, a paplan alatt való kelesztést választja, lelke rajta, mi azonban melegen ajánljuk egy tuti kenyérsütőgép beszerzését is, ami ripsz-ropsz képes behozni az árát! És hogy milyet?

DeLonghi BDM 1200 S kenyérsütő

Mindenképpen nézz szét alaposan a háztartási gépek között és hasonlítsd össze a kenyérsütőgépeket, hiszen ma már széles választékban találsz olcsót és jót éppúgy, mint márkásabb és több funkcióval rendelkező szerkezeteket. A kenyérsütők keresésénél további három dolgot végy figyelembe:

1. Mekkora kenyeret akarsz sütni?

A nagy baráti kört és a szomszédságot is el szeretnéd látni friss harapnivalóval, vagy csak a szűk család mindennapi kenyerét szeretnéd az asztalra rakni? A tekintélyes, XXL-es kenyérsütőgépek, akár másfél kilós pékáruk sütésére is képesek, a normál méretű gépek viszont 500-700 g lisztből sütnek kenyeret, ezek egy átlagos család számára tökéletesek. Természetesen a széles kínálatot feltérképezve olyan gépekre is rátalálhatsz, melyek értékben és teljesítményben is kisebbek, ezek kb. 300-350 g liszttel dolgoznak.

otthon sütött magos kenyér

2. Egy, vagy kétlapátos gépre van szükséged?

A különbség a kettő között, hogy a kenyér álló, vagy fekvő helyzetben kerül-e elő a gépezetből, a kétlapátos kenyérsütőnél ugyanis az utóbbi pozicíót veszi fel, így a kenyérből normál méretű szeletek nyerhetők, és a kenyér sem annyira magas, mint az álló változatnál. A legtöbb gépnél az üst rögzítése, főleg az első pár használatnál határozott mozdulatokat igényel, később a műanyagfülek hozzászoknak a terheléshez és könnyebben mozdíthatók. Az egylapátos kenyérsütőgépek mindehhez képest egyszerűbben működnek, az üst rögzítése is egyszerűbb, elég csak elforgatni és a helyére kerül, továbbá dagasztásnál sem mocorog.

3. Mennyit szánsz rá?

A háztartási gépek és elektromos berendezések vásárlásánál sokszor a legfontosabb kérdés, hiszen nem csak azt kell szem előtt tartani, hogy éppen mennyi pénz lapul a pénztárcánkban, hanem azt is hogy hosszú távon mennyibe kerül az üzemeltetése. Sokak véleménye az, hogy a kenyérsütők esetében a kedvezőbb árú gépek között is érdemes keresgélni, hiszen kenyeret sütni azok is tudnak. Ez kétségtelenül így van, viszont a tökéletes pékáruhoz néha egy kicsit trükközni kell velük: lapátokat kivenni, tésztát középre igazítani, kémlelő ablakot letakarni, továbbá az üstjük is talán előbb elhasználódik. A középárfekvéses gépek között érdemes igazán körültekintőbben szétnézni, hiszen ugyanazért az árért, jelentős minőségi eltérésekkel is lehet kenyérsütőgépet vásárolni, melyek élettartama is jóval nagyobb az olcsóbb változatoknál. A drágább kenyérsütők egyetlen hátránya az ára, viszont ha valaki egyszer rászán egy nagyobb összeget, onnantól kezdve nem sokat kell bajlódnia a kenyérsütéssel. Hozzávalókat bekészíted, néhány óra múlva pedig kiveheted a tökéletes kenyeret, ami máris kerülhet az asztalra, nagyjából ennyi. Azt hiszem ez sokunk álma, hát kívánom hogy váljon valóra! Süssük magunk mindennapi kenyerünket!

Ajánlott bejegyzések
appleclatronicdelonghidokkolóetafagorhauserhausmeisterjátékokkenwoodkenyérsütőmoulinexorionsamsungsencortablet pctelefon

Ezekkel a játékokkal játszottunk tavaly

5 Perc olvasási idő
A tavalyi év sokak szerint hosszú ideje az egyik legjobb volt a videojátékos megjelenések szempontjából, és mi csak osztani tudjuk a véleményüket:…
clatronicdelonghietafagorhauserhausmeisterkenwoodkenyérsütőmoulinexorionsencor

Kisütöttünk egy jó ötletet!

4 Perc olvasási idő
Napjainkban, egyre népszerűbbek a „Csináld magad!” elhatározások. Persze itt most nem arra gondolok, hogy holnap reggel felébredve elhatározom, hogy agysebész leszek, hanem,…
clatronicdelonghietafagorfényképezőhauserhausmeisterkenwoodkenyérsütőmoulinexorionsamsungsencorsonytelefon

Sony Cyber-shot DSC-TX55 fényképezőgép – mindenre képes

2 Perc olvasási idő
Bár egyre nehezebb bizonyítani a piacon, a Sony nem adja fel. A napokban bemutatott DSC-TX55 típusú vékony és stílusos fényképezőjével jó minőségű,…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük