borhűtőelectroluxfagorfrigidairesamsung

Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság

A bor kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság, tartja a mondás. Ám jó „orvosságot” választani a különböző borvidékek kínálatából még nem minden, hiszen a helyes tárolásról sem feledkezhetünk meg. Lévén, hogy házi borospincével nem sokunk büszkélkedhetünk, kreatívnak kell lennünk, hogy a jó bor ízét, és minőségét sokáig megőrizzük. A tárolás mellett, a szervírozás sem utolsó dolog, főleg, ha ünnepi alkalmakkor vendégeket várunk. Ami ilyenkor elengedhetetlen lehet, az, az Electrolux, a Fagor, a Frigidaire vagy a Samsung egyik borhűtője.

Külső dizájnjukban, egytől egyig a letisztult eleganciát képviselik, melyet a rozsdamentes acél, a matt fekete és a fehér, illetve a high-tech borítások is, csak még elitebbé tesznek. Kapacitásukat tekintve, általában 6, bordói szabványú palacktól indulnak, míg a határ, a csillagos ég, illetve lehet fektetett vagy álló kivitel, krómozott fém vagy fa palacktartókkal. Üvegajtajukat tekintve a teljesen áttetsző, színtelentől, egészen a füstszínű, UV szűrősökig, szintén széles a választék. Ami mindenképpen említésre méltó még, hogy a borhűtők ajtaja, jórészt fogantyú nélküli, és fordítható, így amikor a helyüket keressük a lakásban, már nem kell a fejünket fognunk, ha esetleg rossz irányból nyílna valahol egy ajtó vagy, ha valaminek véletlenül az útjában lenne. A borhűtők, egy úgynevezett termoelektromos technológiával készülnek, melynek pikantériája, hogy ezáltal a készülékek belső hőmérséklete sosem tudja meghaladni a +20 Celsius fokot. Az ideális belső hőmérséklet, 8 és 18 fok között szabályozható, amihez egy digitális, érintőgombos panel szegődik társunkul, így már bátran elmondhatjuk, hogy technika is velünk van azért, hogy tökéletes hőmérsékletű bor kerülhessen az ünnepi asztalra.

Frigidaire BH-08FEI borhűtő - olcsobbat.hu

Árfekvésenként vannak bennük extrák is, mint például a színes, belső világítás, a gyerekzár, a pince funkció, a belső légkeverés és az ajtónyitás érzékelő. Ennyi pozitívum után pedig, ha valaki már most úgy érzi, hogy borszerelmes lévén, nem élhet tovább borhűtő nélkül, annak, íme, néhány a repertoárból, az idei év, legnépszerűbb hűtői közül.

Elsőként a Fagor VT-12-es modelljéről ejtenék pár szót. Ez a készülék igen szép dar12 palackosok között, nem véletlenül. Nettó űrtartalma 33 liter, a tucatnyi borosüveg számára pedig 5 krómozott rácspolc áll a rendelkezésre. Ajtaja duplaüvegezésű és kissé sejtelmes – színe miatt, nem visít az üveg mögül, hogy milyen palackokat is rejt magában –, kezelőfelületének használata ugyanakkor, a kézi vezérlésnek, a kevés gombnak és a kifejező LCD kijelzőnek hála, pofonegyszerű. Bár ajtónyitása nem megfordítható és kilincse sincsen, utóbbi miatt, azért mégis csak meg tudja viccelni a kíváncsi ajtónyitogatókat.

A fektetett borhűtők közül, a Frigidaire modellje az egyik legszemrevalóbb. Igaz, első látásra inkább olyan, mint valami Science Fiction-ből nyúlt, futurisztikus grillező – ilyen funkciókkal azért szerencsére mégsem bír –, mégis nagyon okos, és jól néz ki. Ez a „kis fekete”, 8 palack zamatos nedű behűtésére rendezkedett be, kezelhetősége pedig, az érintőgombos kijelzőnek és a beépített digitális vezérlésnek köszönhetően, szintén egyszerű. Ami szembeötlő még rajta, az vitathatatlanul az ezüstszínű ajtókeret és a palacktartó rácsok, illetve az áttetsző üvegfelület, melyen keresztül, az egész palacktestek helyett, csupán az exkluzív hatást keltő, fényárban úszó, palacklezáró fóliákat láthatjuk.

S hogy ezek után érdemes-e borimádónak lenni, vagy azzá válni, szerintem, már nem kérdés, sőt, amondó vagyok, hogy ezt az igen csak megtisztelő szerepet, egyszer egy életben, mindenképpen érdemes egy ilyen pompás kis készülékkel honorálni. Aki pedig keres, az talál, és ha mindezt a megfelelő helyen teszi, akár már 25-30.000 forintért is hozzájuthat egy szemrevalóbb darabhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.