fényképezőfujifilmnikonsony

Ki vesz ma még kompakt fényképezőgépet?

3 Perc olvasási idő
fényképezőfujifilmnikonsony

Ki vesz ma még kompakt fényképezőgépet?

3 Perc olvasási idő

Legolcsóbb kompakt fényképezők | Olcsó nagyfelbontású fényképezők | Okostelefon jó minőségű kamerával
Fogós kérdés, mi is szoktunk agyalni róla. Sokszor leírtuk már a blogon, hogy az okostelefonok fejlődésével és térnyerésével bizonyos termékkategóriák óhatatlanul is feleslegessé váltak, hiszen az általuk betöltött funkciókat a mobilok ma már könnyedén átemelik, a működésükhöz szükséges alkatrészek sem számítanak akkora anyagi tételnek, hogy valamelyik gyártónak spórolásból célszerű lenne kihagyni őket a legújabb telefonjából. GPS például ma már minden készülékben található, és fényképezőgépből is akad a legtöbb kütyüben, mindjárt kettő is.

Ennek főleg az úgynevezett kompakt fényképezőgépek itták meg a levét, elvégre ezeket a termékeket pontosan a lehető legegyszerűbb céllal találták fel: használják olyanok, akik csak hébe-hóba kattintanának néhányat, számít nekik valamennyire a képminőség, de azért annyira nem, hogy tucatnyi beállítási opción kelljen átrágniuk magukat.
Nem nehéz belegondolni, az ilyen jellegű igényeket ma már egy mobiltelefon is tökéletesen ki tudja elégíteni, ráadásul azon kívül, hogy nem kell több kütyüt magunkkal hurcolásznunk, rengeteg extrát kínál, amit a fényképezőgyártók még csak utólag próbálnak leutánozni. A telefonok például rendkívül leegyszerűsítik a fényképezést, mikor magunkról akarunk képet csinálni, hiszen kapunk előlapi kamerát is, az elkészült fotókat azonnal feltölthetjük a kedvenc közösségi hálózatunkra, és a hatalmas, sokszor plusz memóriakártyát sem igénylő tárhelyről még nem is beszéltünk.

Ki vesz ma még kompakt fényképezőgépet? - olcsobbat.hu

Nem tudunk egyértelműen állást foglalni a kérdésben, nem feltétlenül ajánlanánk kompakt fényképezőgépet, de adott esetben nem is beszélnénk le senkit a megvásárlásáról. Hiszen ezek a fényképezők – mégha jobban meg is kérik az árukat – alapból még mindig jobb képminőséget ígérnek, és temérdek olyan apróságot tudnak nyújtani, ami a mobiltelefonokból szinte biztosan kimarad. Sablonos válasz, de ez esetben valóban mindenkinek magának kell döntenie: mik az igényeim, mire van szükségem, megéri nekem plusz tízezreket fizetni egy külön gépért?
Persze nem súlyos tízezrekről van szó, a Nikon Coolpix S2600 típusú fényképezőt már 30 ezer forint alatt megvásárolhatjuk. A 14 megapixeles gép 5x optikai közelítésre képes, 6,7 centiméteres LCD-kijelzője 230 ezer képpont megjelenítésére képes. Beépített vakuval rendelkezik, PC-n és Mac-en egyaránt bevethető további feladatok szempontjából. Lítium-ion akkumulátora viszonylag hosszú üzemidőt biztosít.
A Fujifilm FinePix XP20-as már a 40 ezer forint alatti kategóriát erősíti, és ugyanúgy 14 megapixel felbontású képeket tud lőni 5x optikai zoom mellett, miközben AVI formátumban 1280×720 pixelt tartalmazó videók felvételére is alkalmas. Anyagainkat SD, SDHC vagy SDXC memóriakártyákon tárolhatjuk, ha pedig instant vissza szeretnénk őket nézegetni, akkor egy 2,7 hüvelykes LCD-kijelző áll a rendelkezésünkre. Bár ez kisebb, mint a fenti modell esetében, a megjelenített képpontok száma itt is 230 ezer, vagyis a pixelsűrűség nagyobb, ami tulajdonképpen jó hír.
A Sony-féle DSC-WX50 rajtszámot viselő gép már valamivel komolyabb darab, ez érződik az árán is, elvégre közel 70 ezer forintot kell kicsengetni érte. Sokkal többet nem tud a fentebb bemutatott fényképezőknél, viszont 16,5 megapixeles képeket tud lőni, ami ebben a mezőnyben kiemelkedő teljesítménynek számít.
Persze hozzátennénk: egyáltalán nem a megapixelek száma fontos, ha a Facebookra szánjuk a képeinket, egyenesen pazarlás ilyen hatalmas felbontásra képes kütyüt választanunk! Ezt mindig tartsuk szem előtt!

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
fényképezőfesztiválmobiltelefon

Top 10 fesztivál kellék, ami nélkül ne indulj el!

2 Perc olvasási idő
Hűtőtáska a hideg italokért | MP3 lejátszó, ha nem lenne elég a zenéből | Tablet az összetett élményekhez Javában tart a fesztivál…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük