televízió

Kezdődik az EB, Te min fogod nézni?

3 Perc olvasási idő
televízió

Kezdődik az EB, Te min fogod nézni?

3 Perc olvasási idő

Szélesvásznú (16:9) LCD tévék | 3D tévék az igazi élményért | 40 inch feletti tévék
Tudtátok, hogy a rangos sportesemények előtt jellemzően megnő a tévék és a hűtőszekrények forgalma? Aligha kell magyarázni, hogy miért! A labdarúgó Európa-bajnokság közeledtével mi is úgy gondoltuk, ránézünk az új televíziókra, hogy a Varsóban játszott nyitómeccset már új készüléken nézhessük, és ha már belelendültünk, készítettünk egy összeállítást is a témával kapcsolatban.

Az alábbiakban három készüléket mutatunk be, de természetesen az elérhető választék sokkal bőségesebb: érdemes a számokat, a funkciókat és a tulajdonságokat figyelni, ha ezekhez hasonló, de nem pont ugyanilyen modellre vágyunk, és ahogy azt minden tévés posztnál elmondjuk itt a blogon, ezeket a termékeket csak személyes kipróbálás után szabad megvásárolni! Inkább áldozzuk rá a megfelelő időt, menjünk el az üzletbe, nézzük meg az áhított szépséget, nehogy befürödjünk vele, és feleslegesen fizessük a ki a hat számjegyű árcímkét!
Panasonic TX-L42U3E – akik a legolcsóbbat keresik

 
Az LCD-tévéket ugyan számtalanszor eltemette már a közvélemény a LED-modellek mellett, azért azt meg kell jegyezni, hogy ezeknek a típusoknak is van létjogosultságuk, hiszen rendkívül jó áron kínálják őket. Még akkor is, ha a képminőségük nem tökéletes, ezt mindenképpen érdemes belekalkulálni a képletbe vásárlás előtt! A Panasonic TX-L42U3E típusú készüléke 42 hüvelykes, a legtöbb manapság elérhető nagyképernyőshöz hasonlóan 1920×1080 pixel megjelenítésére alkalmas 178 fokos betekintési szög mellett. A tévében IPS LCD panel működik, a képfrissítési sebesség 50 Hz. A készülékre 2 darab HDMI-port került, a jelentősebb csatlakozók felsorolása itt véget is ér. A Panasonic tévéje abszolút belépőszintű, de ár-érték arány tekintetében jól szerepel!
Samsung UE40D5003 – a full extra belépőszintje

A Samsung UE40D5003 típusú tévéje remek alternatívát jelent azok számára, akik jó áron keresnek belépőszintű modellt a legújabb technológiákhoz. Ez a tévé nem 3D-s és nem is „okos”, cserébe viszont kiváló képminőséget ígér 1080 soros, full HD felbontás mellett, 40 hüvelyken. A tévé mögött LED Edge XD-Engine FHD technológia dübörög, a képfrissítési sebesség pedig 100 Hz. A készüléken 4 darab HDMI- és 2 darab 2.0-s USB-port fekszik (utóbbin keresztül zenét hallgathatunk, filmet nézhetünk és a fotóinkat is megleshetjük), de találunk Ethernet-csatlakozót is rajta az internethez. A tévé stílusos, vékony üvegkeretet kapott, egyébként tiszta fekete színű, ékes darabja lehet a nappalinknak – de ezt a Samsungtól megszoktuk tulajdonképpen!
LG Electronics 42LW4500 – ha térbeli élményre vágysz

A harmadik választottunk megint szintlépést jelent, az LG 42 hüvelykes 42LW4500-as modellje ugyanis 3D-s megjelenítésre is képes – igaz, meg is kéri ennek az árát a dél-koreai gyártó. A felbontás 1920×1080 pixel, a képfrissítési sebesség 120 Hz lehet maximálisan a 3D-s funkciók kiaknázása végett – ezen a ponton jegyeznénk meg, hogy a tévéhez 3D-s szemüveg is jár, méghozzá rögtön kettő, így erre nem feltétlenül kell költeni. A készülékben EDGE (LED Plus) panel dolgozik, aminek a válaszideje mindössze 2,6 ms. Bár Magyarországon hivatalos forrásból jó eséllyel nem nézhetjük 3D-ben az EB-meccseket, a 42LW4500-as képes konverzióra, tehát a hagyományos, 2D-s tartalmakat is át tudja alakítani térbelivé. A tévére 3 darab HDMI-csatlakozó került, de nem maradt el róla természetesen az USB-port sem, sőt még fejhallgató kimenetet is találunk, hogy a késő esti mérkőzések alatt se riasszuk fel a családot!

Ajánlott bejegyzések
televízióvideókamera

Okoskütyük a CES 2014-ről

2 Perc olvasási idő
Népeszerű okostelefonok | TOP 20 tablet | Okosórák Lassan véget ér Las Vegasban a világ talán legnagyobb elektronikai és technológia vására, a…
televízió

5 tévé, amelyik tuti élményt nyújt

2 Perc olvasási idő
Plazma tévék | LED LCD tévék | Smart tévék Közeleg a Karácsony és jövőre foci-vb-t rendeznek, ezért sokak számára napirenden van a…
televízió

A tévék is okosodnak

4 Perc olvasási idő
Smart TV-k széles választéka | WiFi kapcsolatra képes TV-k | Full HD tévék Több ízben is foglalkoztunk már tévékkel a blog keretein…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük