játékok

Írjunk listát már most a Jézuskának!

4 Perc olvasási idő
játékok

Írjunk listát már most a Jézuskának!

4 Perc olvasási idő

A karácsony a szeretet, a család, a meghittség ünnepe. Mégis sokak számára elvész ez a jelentése, mivel a karácsonyt megelőző hetek, napok nem szólnak másról, mint a vásárlásról. Így már talán nem is csoda, hogy egyre többen menekülnek a karácsonyi vásárlási láz elől, mert nem pénzközpontú ünnepre vágynak.

Azonban erre is van megoldás. A hatalmas tömegeket, stresszt és az utolsó pillanatban vett, semmire sem jó ajándékokat kiküszöbölhetjük, ha időben kezdünk az ajándék vadászatba. Én például minden évben már októberben elkezdem apránként az ajándékok beszerzését, így a karácsonyt megelőző napokban nem marad más hátra, mint megvenni az ünnepi vacsora hozzávalóit. Nem, mintha az nem lenne egy külön kis népvándorlási háború…

Mindenesetre, ha gyerek van a háznál, akkor most már érdemes leülni vele és megírni a Jézuskának, Mikulásnak, hogy mit is szeretnénk a karácsonyfa alatt látni csemeténkkel. Fontos, hogy ne hagyjuk a gyerek képzeletét egyedül szárnyalni, mert a végén olyan listánk lesz, amit még Bill Gates Mikulása sem tudna teljesíteni.

Mivel ez idő tájt már az összes játékbolt hatalmas leárazásokba kezdett, így jó ötlet már most tájékozódni arról, hogy az elképzeléseinknek megfelelő játék melyik üzletben kapható a legolcsóbban. Hiszen a népszerű, “de anyu, Petinek is olyan van” játékok bizony nem kis fejtörést és anyagi nehézséget okozhatnak.

Nálunk kettő, tíz éven aluli lurkó van a családban. Míg elérték a hat éves kort, sokkal inkább a mennyiség volt a mérvadó a minőség felett. Mondhatni, annak is örültek volna, ha becsomagolunk egy rakás apró kis játékot, mert jobban élvezték a bontogatást és a hangulatot, mint magukat a kapott holmikat. Ma már azonban nagyobb hangsúly kerül arra is, hogy mi kerül ki a papírból. Könyv, logikai játékok, több funkciós készségfejlesztők… Ezekre mi is szívesebben költünk, mint az egy hét után sarokba kerülő darabokra. Lássuk, hogy mire is érdemes igazán beruházni, ha gyerekeket szeretnénk megajándékozni!

Írjunk listát már most a Jézuskának! - olcsobbat.hu

Társasjátékok

Nincs is annál jobb, ha a család együtt játszik. A társasjátékok mind a mai napig népszerűek a gyerekek és a felnőttek körében is. Hiszen 2-től akár 6 emberig is lehet együtt játszani. Ráadásul az állandó izgalom, versenyszellem mindig izgalmassá teszik a játékot.

A család kedve szerint beszerezhetünk logikai, tudás fejlesztő, kaland vagy akár mese társasjátékot is. Abban biztosak lehetünk, hogy a hideg, téli estéken nagyokat fog szórakozni a család, miközben körbeülnek egy társasjátékot.

Építő játékok

A különböző kocka és más szerelhető játékok napjainkban ismét fénykorukat élik. A gyerekek kreativitását fejlesztő eszközök szerencsére elérhető áron beszerezhetőek, ráadásul olyan sok kiegészítővel kaphatóak, hogy akár évekre előre is megoldhatják számunkra annak a gondját, hogy mit is kelljen vennünk a különböző ünnepekre. Fiúk-lányok között egyaránt kedveltek azok az építő játékok, melyeknél egy csomagból több forma is összerakható, akár egy egész város vagy vasúti hálózat kiépíthető. Csak ebben az esetben arra kell ügyelnünk, nehogy egy idő után a megépített műremekek kiszorítsanak minket a lakásból.

Kreatív konyha, szépítő és más lányos játékok

A lányok néha igenis lányos játékokra vágynak. De egy idő után lejár a babák és Barbiek kora. Ilyenkor érdemes egy kicsit kreatívabb, fejlesztő, de még mindig szórakoztató játékokba is beruházni. Nem hibázunk nagyot, ha ilyenkor olyan játékok után nézünk, mint a titkos napló, tetoválás (szigorúan lemosható) készítő szett, ékszerkészítő szett, konyha stúdió vagy mini karaoke gép.

Akció figurák, kisautók és szerepjátékok a fiúknak

Ha már külön említést tettünk a lányokról, akkor a fiúk sem maradhatnak ki a játékos ötletbörzéből. A fiúkban még inkább dúl a versenyszellem és az energia, de őket sokszor a harci játékok jobban lekötik, mint az ékszerkészítés vagy képzeletbeli palacsintasütés.

8 éves unokaöcsém például megszállottan gyűjt minden olyan játékot, ami a kedvenc mesefiguráit ábrázolja, vagy több funkciós játékként építhető, egymás ellen uszítható.

A könyv

A rémhírekkel ellentétben a gyerekek még ma is szeretnek olvasni, illetve meséket hallani az ágyban. Csak rajtunk múlik, hogy olyan könyveket adunk-e a gyerekek kezébe, melyek megkedveltetik velük az olvasást vagy olyat, ami elveszi a kedvüket egy életre.

Ha könyv vásárlása mellett döntünk, akkor mindenképpen vegyük figyelembe a gyerek korát, érdeklődési körét. Egy 6-12 éves gyereknél például már sikereket érhetünk el egy kalandos kis regénnyel, amit apránként is lehet olvasni, főleg ha az átlagnál nagyobb betűkkel van nyomtatva, színesen, vicces, képzeletet serkentő illusztrációkkal megtűzdelve.

De ha ennél kisebb gyerekekről van szó, akik még nem tudnak olvasni, akkor a könyv mellé, amit majd esténként anyu olvas fel (vagy apu, esetleg tesó) jól jöhet egy kedves mesefilm is, ami elé karácsony este lehet, hogy az egész család szívesen ül majd le.

A ti gyerekeitek milyen játékokkal foglalják el magukat a legszívesebben a téli hónapokban?

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük