appleiphonetelefon

iPhone 5 – úton van az új trónkövetelő

Ahogy az Apple felforgatta az MP3-lejátszók piacát az iPoddal, úgy kavarta fel az okostelefonok állóvizét is az iPhone-nal. Az „almás” mobil azóta folyamatosan fejlődik, átalakul – jelenleg az ötödik kivetülésére várunk, amelyben várhatóan ezúttal sem kell csalódnunk. A készülékről egyelőre csak kiszivárgott információk érkeztek, ami nem véletlen, elvégre az Apple az utolsó percekig a lepel alatt tartja az új iPhone-t.

Apple iPhone 4 mobiltelefon - olcsobbat.hu

Pedig lesz iPhone 5, ez nem is kétséges. Ha hihetünk a pletykáknak, a telefon külsőre is átalakul, vékonyabb, de mégis szélesebb lesz, kinézetre jobban idézi majd az iPodokat. 3,7-4 hüvelykes kijelzője – a pontos értéket nem ismerjük – ki fogja tölteni az előlapot, oldalsó keret kvázi nem is lesz a készüléken. Érdekes módon az alul elhelyezkedő „home” gomb nagyobb lesz, és a hírek szerint sokkal több mindenre használhatjuk majd. Fontos újdonság, hogy az iPhone 5-be NFC chipet is tenni fognak: a mobiltelefonos fizetés nagy jövő előtt áll, szakértők az idei évre ígérik ennek a fizetési formának a kitörését. Ha minden igaz, az új modellbe kétmagos processzor kerül majd, így annak teljesítmény terén sem lesz miért szégyenkeznie.

És hogy mikor érkezik az iPhone 5? Jelen pillanatban erre a kérdésre a legnehezebb válaszolni. A menetrend szerint – most, hogy az iPad 2 már kapható – a nyári hónapokra vártuk a telefon boltokba kerülését, de a legutóbbi hírek arról szólnak, hogy legkorábban csak ekkor kezdődhet el maga a gyártás. A rosszabb forgatókönyv őszi gyártást valószínűsít – ez esetben csak az év végén, vagy a jövő elején mutatkozhatna be a készülék. Ha minden jól megy, legkésőbb ősszel már sorban állhatunk érte. (A mellékelt képek illusztrációk, az iPhone 4-et ábrázolják!)

A ma legnépszerűbb iPhone változat árai:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.