dokkolómonitorsamsung

Samsung Central Station monitor – hívd a központot!

A Samsung hamarosan boltokba kerülő monitora rendkívül furcsa szerzet, ugyanis pontosan az a legkevésbé izgalmas benne, hogy egy megjelenítővel van dolgunk. A Central Station legfőbb érdekessége, hogy a talpa egy dokkoló-állomásba torkollik, ahova mindenféle eszközt csatlakoztathatunk, majd a laptopunkról, vezeték nélkül használhatjuk azokat. Zavaros? Elmagyarázzuk!

Samsung Central Station monitor - olcsobbat.hu

Maga a monitor a Samsung szokásos formavilágát idézi: a fekete készülék kávája átlátszó műanyagban végződik, a talpa pedig kidomborodik – itt találjuk meg a kékesen világító állapotjelzőket is. A LED LCD megjelenítő természetesen az 1080p felbontású tartalmakkal megbirkózik, 23 és 27 hüvelykes változatban is kapható lesz. A már említett dokkoló-állomás szerepét a talp tölti be: itt találhatunk egy HDMI-, egy VGA- és négy darab USB-csatlakozót (ebből kettő már a harmadik generációs változat), emellett hangszórókat is beledughatunk.

Az ötlet lényege, hogy minden kiegészítőt – egér, billentyűzet, külső merevlemez vagy hangszóró -, amit laptopunkhoz használnánk, ide kell csatlakoztatni, míg a notebookba egy vezeték nélküli adaptert dugunk. Ezek után a gép ugyanúgy látni fogja a különböző perifériákat, a különbség mindössze annyi, hogy rendkívül praktikus módon nem a laptopot kell teleaggatnunk kábelekkel, így azt mondjuk munka után minden különösebb szerelgetés nélkül haza tudjuk vinni. A rendszer a Samsung saját vezeték nélküli technológiáját használja, de ez nem jelenti azt sajnos, hogy akár a szomszédos szobába például filmeket vetíthetnénk a segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.