hardverházimozihdtvkonzoltv

HDTV mindenkinek

2 Perc olvasási idő
hardverházimozihdtvkonzoltv

HDTV mindenkinek

2 Perc olvasási idő

Most, hogy már eleget beszéltünk a HD videók létrehozásáról, itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, min is fogjuk megnézni ezeket.

Először is szükségünk lesz egy teljes HDTV-t megjeleníteni képes TV-re. A belépő szintű, 82 centis LG 32LG5700 már 130 ezer forint alatt megvásárolható, ha azonban a szoba (és a pénztárca) mérete engedi, érdemes lehet 40 hüvelyk vagy akár 50 hüvelyk feletti tévét választani. Az 127 centis LG 50PF95 jó vétel, már háromszázezer forint körül hazavihetjük.

Sony HD projektor

Ha kifejezetten mozizni szeretnénk, akkor a legjobb választás egy HD projektor, például az Epson EMP-TW980. A mozizáshoz szükséges térhatású hangrendszerekkel következő bejegyzésünkben foglalkozunk.

A nagy felbontású lemezek háborúját a blu-ray nyerte, így egy HD képes rendszer összeállítást érdemes lehet egy blu-ray dvd lejátszóval kezdeni. A Sony BDP-S350 és az LG BD-370 ára ugyan még kicsit borsos (mindkettő ötvezer forint felett kapható), így ezt csak azoknak ajánljuk, akik blu-ray filmek gyűjtését tervezik. Játékfüggőknek a Sony PlayStation 3 lehet a jó befektetés, ez ugyanis képes blu-ray lemezeket is lejátszani.

Apple Mac Mini és távirányító

Felesleges viszont blu-ray lejátszóban és íróban gondolkoznunk, ha főleg saját gyártású (vagy az internetről letöltött) HD videókat szeretnénk nézni. Ha megoldható, a legegyszerűbb a tévét közvetlenül a számítógépre kötni, így közvetlenül a gép merevlemezéről indíthatjuk a filmeket.

Ha a gépünk nem elég erős a HD videók lejátszáshoz, vagy nem megoldható a tévét rákötni, jó megoldás lehet egy külön erre a célra kitalált méda lejátszóra csatlakoztatni a tévét. A WD TV HD külső, USB-s HDD-ről, a Novatron IAMM NTD38HD pedig beépített, egy terrabájtos merevlemezről játssza le a videókat. Ezek a lejátszók minden népszerű formátumot támogatnak, köztük az mkv konténereket is. Ha ennél egzotikusabb anyagokat is le szeretnénk játszani, egy Apple Mac Mini lehet a jó választás.

Ajánlott bejegyzések
játékokkonzollogitechnintendoplaystationvideojátékxbox

Konzol körkép - hogyan játszunk ma?

6 Perc olvasási idő
Az utóbbi időben ugyan virágkorukat élik a retro konzolok, mi most mégis inkább a mai korszak éllovasait vesszük nagyító alá. Sőt, abból is…
évszakokházimozisütés-főzés

Szép nyári nap

5 Perc olvasási idő
Biztosan sokan vagyunk úgy, hogy újjászületünk a tavasz beköszöntével, végre süt a nap és nem a borongós időjárás tudatával éljük mindennapjainkat. A…
konzolplaystationvideojátékxbox

Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

1 Perc olvasási idő
Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >> Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük