fényképezőfujifilmhardver

Fujifilm FinePix X100 fényképező – retro a digitális korszakban

Fotósoktól fotósoknak – ezzel a hangzatos szlogennel hirdeti a Fujifilm a legújabb digitális fényképezőgépét, amely várhatóan márciusban fog a boltok polcaira kerülni. Hogy milyen konkrétum állhat ezen magvas gondolat mögött, az már nem derült ki, mindenesetre tény, hogy a FinePix X100 kedves a szemnek, és teljesítményre sem utolsó – már ha a többi kompakt géphez hasonlítjuk.

Fujifilm FinePix X100 fényképező - olcsobbat.hu

A 127x75x54 milliméter méretű készülék igazi retro dizájnt kapott, a fekete borítás, illetve az alsó-felső, magnéziumötvözetből készült rész évtizedekkel ezelőtti megjelenítést idéz. A gép kifejezetten ehhez a modellhez fejlesztett és optimalizált APS-C CMOS érzékelőt kapott, amely 12,3 megapixel felbontásra képes. EXR jelfeldolgozó processzorral rendelkezik, amelynek hála akár 720p felbontású videót is rögzíthetünk vele, sztereó hanggal. A tervezők 35 mm ekvivalens gyújtótávolsággal és F2.0 fényerővel rendelkező Fujinon lencsével szerelték fel az X100-at.

A készülék hibrid képkeresőt kapott, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a felhasználó maga választhatja ki, hogy az optikai vagy az elektronikai változatot használja-e: előbbi 90 százalékos képfedéssel és 0,5-szörös nagyítással, míg utóbbi 1,44 megapixeles felbontással rendelkezik. Az X100 hátulján egy 2,8 hüvelykes LCD-kijelző kapott helyet, a képeinket SD, SDHC, valamint SDXC kártyákra menthetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.