cowonhardverhordozhatómédialejátszó

Cowon iAudio X7 hordozható médialejátszó – kívül kicsi, belül óriási

Nagyot kell manapság villantania egy hordozható médialejátszónak (ne sértsük meg ezeket a készülékeket a flegma „MP3-lejátszó” megnevezéssel), ha fel akarja kelteni a vásárló érdeklődését, hiszen manapság már egy mobiltelefon is betöltheti ezeknek az eszközöknek a szerepét. Egyetlen dologban viszont még könnyű győzni: a felhasználó rendelkezésére bocsátott szabad tárhelyben.

Cowon iAudio X7 hordozható médialejátszó - olcsobbat.hu

És a Cowon új modellje pontosan ezt a lehetőséget használja ki: az iAudio X7 120 vagy akár 160 gigabájt beépített memóriával is kapható, ennyi helyre pedig fér zene, kép és film bőségesen – merthogy a lejátszóval természetesen mindenféle médiumot lejátszhatunk. A 4,3 hüvelykes képernyő ugyan csak 480×272 pixel megjelenítésére képes, viszont a képminőség jó, ráadásul többféle szögből nézve is jól látható marad. Az X7 emellett sok más funkció betöltésére képes: rendelkezik FM-rádióval, diktafonnal, számológéppel és böngészővel is, igaz, ez nem internetes alkalmazás, csupán a képek nézegetésére szolgál.

A dizájn abszolút klasszikus, semmi merész nincsen benne: matt, fekete színezést és lágy vonalakat kapott a készülék, s bár van rajta néhány gomb, többnyire az érintőkijelző segítségével irányítható az X7-es. A Cowon még két ütőkártyát sorakoztat fel a médialejátszó mögé: a hangminőség borzasztóan jó a kategóriához mérten, talán jobb választásunk nem is lehetne; a másik pedig az egészen brutális akkumulátor – a gyártó szerint 10 óra videózásra és 103 óra zenehallgatásra képes a készülék egyetlen feltöltés után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.