casiofényképezőhardver

Casio Exilim EX-H20G digitális fényképező – a turisták álma

Rendben, a Casio új digitális fényképezője nem feltétlenül a kategória legolcsóbb darabja, sőt még kissé bumfordinak is tűnhet, viszont rendelkezik egy nagyon érdekes, elsőre még furcsa választásnak is nevezhető kiegészítővel: egy beépített GPS-szel. Az EX-H20G ezáltal számos extrára képes, egy turista lényegében nem is találhatna ennél alkalmasabb fényképezőt az utazáshoz.

Casio Exilim EX-H20G digitális fényképező - olcsobbat.hu

A point-and-shoot eszköz nagyon gyorsan „életre kel”, mérések szerint alig telik el másfél másodperc a bekapcsolás után, és már fényképezhetünk is. Ugyan a dizájn a már említett méretek miatt nem kaphat csillagos ötöst, de a gombkiosztás legalább megfelelő, s ha már itt tartunk, maga a kezelőfelület is jól használható. A hátulsó LCD-kijelző három hüvelyk átmérőjű, s bár nem érintésérzékeny, legalább napfény mellett is szépen olvasható.

A fényképező 14,1 megapixeles felbontásra képes, videó módban 720p-s HD-felvételeket készíthetünk vele. Tízszeres optikai zoommal érkezik az EX-H20G, ezen felül nagyon jó automata móddal ruházták fel, így kvázi bárki készíthet jó képeket anélkül, hogy különösebben konyítana a fényképezéshez – ellentmondásos ugyan, de pont az automata módban tudjuk a leginkább testre szabni a beállításokat. És akkor a GPS: a beépített eszköz révén a gép minden képhez hozzá tudja rendelni, hogy hol készült, sőt a térképrendszer révén azt is megnézhetjük, hogy a közelben milyen látványosságokat érdemes lefotózni. Kell ennél több kényeztetés egy kirándulásra?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.