Nyomtatót otthonra! Na, de milyet?

Fiatal nő nyomtat az irodában

Színes nyomtatók | Lézernyomtatók | Tintasugaras nyomtatók

A lazulós, nyári vakációzós és kánikulai cialis 10mg melegben dolgozós hónapok után, szinte minden ember életében beindul a hajtós időszak. A cégek gőzerővel kezdenek újból munkába és bizony sokszor nem csak a munkahelyen, hanem otthon is neki kell ülni a dolognak és serényen ütni a vasat, amíg meleg. Ilyen esetekben persze elkél, ha otthon is van egy jó nyomtató, esetenként scanner, amit természetesen nem csak a hivatali teendők alkalmával, de a családi ügyes bajos dolgok intézése során is használatba veszünk.

Top 20 nyomtató: hasonlítsd össze őket! >>

A kérdés persze viagria azonnal adódik: milyet? A jól kitanított eladó munkatárs erre már kész válasza van: „az attól függ mire…”. Aztán jöhet a gondolkodás, generic prescriptions propecia fejvakarászás és kiderül, hogy tulajdonképpen nem is tudjuk, vagy csak halvány vonalakban van elképzelésünk, ami vajmi kevés a döntéshez.

Epson nyomtató

Első körben azt kell eldöntenünk, hogy szükségünk van-e színes nyomtatásra, ezt a funkciót vajon mennyire használnánk ki a mindennapok során. Ha főként fekete-fehérben nyomtatásban gondolkodunk, akkor a szakemberek szerint egyértelműen egy megbízható lézernyomtató lesz a jó választás, lehetőleg egykellékes kivitelben, ami mindössze annyit jelent, hogy a festékkazetta cseréjén kívül egyéb dolog miatt nem kell rá költeni az üzemeltetés során.

A másik fontos szempont az ár. A széles skálán mozgó árpalettán, könnyen talál az ember igen olcsó készüléket is, azonban mindenképpen érdemes körültekintőnek lenni a döntés előtt és érdeklődni a festékkazetták áráról, vagy azok utántöltésének költségéről is. Hiába nagyon olcsó egy nyomtató, ha havonta borsos összegekért tudunk csak bele vásárolni tonert, hosszú távon pedig rájövünk, hogy jobb lett volna egy drágább készülék, olcsóbb tintapatron kombináció.

A lézernyomtatók előnyei között az olcsóbb lapköltséget és a nullára redukálható száradási időt említik a leggyakrabban, a gép felfűtésével telt várakozási időt pedig szeretik mélyen elhallgatni, pedig bizony ilyen létezik. Na, de valamit, valamiért. Kompromisszumot kell hozni, ha jó minőségre és olcsóbb nyomtatásra vágyunk.

Mindezek figyelembevételével azonban érdemes elgondolkodni egy tintasugaras nyomtató beszerzésén, hiszen ma már találunk olyat a kínálatban, ami lenyomja a lézeres nagytesót, gyors, olcsó és hatékony, legutóbb pedig az Epson dobott egy ilyet piacra, bár az is igaz, hogy színesben nyomtat és nem kifejezetten az otthoni felhasználókat célozta meg:

Ha ettől butább tintasugaras nyomtatóra fáj a fogad és túl sokat nem szeretnéd használni, akkor számolnod kell a tintabeszáradás nyűgével, ha pedig hónapokig hozzá se nyúlsz, akkor a nyomtatófejjel is ugyanez történhet, amit aranyáron cserélnek. A lézernyomtatóknál ilyen problémád nem lesz, akár egy évig is állhatnak magányosan, nem fognak beszáradni.

Tintasugaras és lézeres nyomtatóból is léteznek multifunkciós változatok, amelyek közül néhányat scannerrel építettek egybe, melyekkel akár a számítógép bekapcsolása nélkül fénymásolhatsz is. Bár igen igyekeztünk a bolti eladók „attól függ hogy mire” sablonmondatát megcáfolni, be kell vallanunk, hogy nem sikerült. Tényleg a legfontosabb szempont ennek eldöntése, utána pedig hogy mennyi pénz lapul a zsebünkben. A vásárlás előtt azért mindenképpen vegyük figyelembe a fenti apró, ám elhanyagolhatatlan szempontokat is, hogy örömöt leljünk a nyomtatásban és ne akarjuk baltával kettéhasítani egy hét elteltével…

 • zildi

  Hát, nem sok segítséget kaptam….
  Persze, hogy színeset is akarok, persze, hogy fényképeket is, keményebb papíron, persze, hogy nem csíkos képeket!!!!!!!!!
  De, nem minden nap használom………Mondjuk, hetente néhány nyomtatás……színes.

  Akkor melyiket? Pénztárca nyugdíjas……….

 • Putyur

  Azért a lézernyomtató felfűtési idejét (~6 mp) negatívumként szembeállítani a folyamatos, biztos hadrafoghatósággal, és a tizedakkora nyomtatási költséggel – ez egy kicsit demagóg… :-S

 • Zsugasvili

  Az én tanácsom, hogy mindenki a legolcsóbb nyomtatót válassza.
  Ha ki fogy a tinta vagy por olcsóbban kapni egy új nyomtatót, mint gyári tonert, tinta patront. Persze lehet venni utángyártott (hamis) kellékanyagokat és lehet töltetni. Így kitolható valamelyest kitolható a nyomtató élettartama.
  A saját kezű töltés már a múlté. A gyártók különféle chipeket beépítve próbálnak új nyomtató, nyomtatókellék vásárlására rábírni. (Film ajánló: Villanykörte összeesküvés) A net sötét oldalán árulnak ugyan chip resetert amivel kijátszható a védelem, de ez is csak annak éri meg a sokat nyomtat vagy másoknak is töltöget. Aki még is beszerezné, mert azt gondolja több évekig használni fogja márkás nyomtatóját az téved. A nyomtatóhoz kap egy win7 drivert (meghajtó programot) CD-n. win8-hoz még lesz driver a gyártó honlapján de a kb.két éven belül megjelenő új op.rendszeren már nem fogja tudni használni. Ezt egy drágán vásárolt HP szkenneren tanultam meg. Tudásában felbontásban még ma is megállná a helyét, de csak XP alatt!!!
  Vásárlás előtt ne csak a nyomtató árát nézzük, hanem a járulékos költséget.
  Soha ne higgyünk a gyártónak, kereskedőnek! Olvassuk a fórumokat ahol pórul járt vásárlók írják le véleményüket.
  Példaképp vásároltam egy színes Samsung lézer nyomtatót, hogy ne száradjon be azért lézer és színes mert néha fotókat is szeretnék nyomtatni. Az első kísérletnél szembesültem, hogy csak a gyártó által javasolt (kötelezően előírt) fotópapírra hajlandó nyomtatni, ami természetesen drágább mint a többi és nem is kapni minden boltban.
  Visszatérek a régi tintás Lexmarkra ami minden papírt eszik, házilag egyszerűen olcsón tölthető, viszont ő is csak XP alatt nyomtat.
  Remélem segítettem?

XML error: > required at line 11