nyomtató

Nyomtatót otthonra! Na, de milyet?

3 Perc olvasási idő
nyomtató

Nyomtatót otthonra! Na, de milyet?

3 Perc olvasási idő

Színes nyomtatók | Lézernyomtatók | Tintasugaras nyomtatók
A lazulós, nyári vakációzós és kánikulai melegben dolgozós hónapok után, szinte minden ember életében beindul a hajtós időszak. A cégek gőzerővel kezdenek újból munkába és bizony sokszor nem csak a munkahelyen, hanem otthon is neki kell ülni a dolognak és serényen ütni a vasat, amíg meleg. Ilyen esetekben persze elkél, ha otthon is van egy jó nyomtató, esetenként scanner, amit természetesen nem csak a hivatali teendők alkalmával, de a családi ügyes bajos dolgok intézése során is használatba veszünk.

Top 20 nyomtató: hasonlítsd össze őket! >>


A kérdés persze azonnal adódik: milyet? A jól kitanított eladó munkatárs erre már kész válasza van: „az attól függ mire…”. Aztán jöhet a gondolkodás, fejvakarászás és kiderül, hogy tulajdonképpen nem is tudjuk, vagy csak halvány vonalakban van elképzelésünk, ami vajmi kevés a döntéshez.

Epson nyomtató

Első körben azt kell eldöntenünk, hogy szükségünk van-e színes nyomtatásra, ezt a funkciót vajon mennyire használnánk ki a mindennapok során. Ha főként fekete-fehérben nyomtatásban gondolkodunk, akkor a szakemberek szerint egyértelműen egy megbízható lézernyomtató lesz a jó választás, lehetőleg egykellékes kivitelben, ami mindössze annyit jelent, hogy a festékkazetta cseréjén kívül egyéb dolog miatt nem kell rá költeni az üzemeltetés során.
A másik fontos szempont az ár. A széles skálán mozgó árpalettán, könnyen talál az ember igen olcsó készüléket is, azonban mindenképpen érdemes körültekintőnek lenni a döntés előtt és érdeklődni a festékkazetták áráról, vagy azok utántöltésének költségéről is. Hiába nagyon olcsó egy nyomtató, ha havonta borsos összegekért tudunk csak bele vásárolni tonert, hosszú távon pedig rájövünk, hogy jobb lett volna egy drágább készülék, olcsóbb tintapatron kombináció.
A lézernyomtatók előnyei között az olcsóbb lapköltséget és a nullára redukálható száradási időt említik a leggyakrabban, a gép felfűtésével telt várakozási időt pedig szeretik mélyen elhallgatni, pedig bizony ilyen létezik. Na, de valamit, valamiért. Kompromisszumot kell hozni, ha jó minőségre és olcsóbb nyomtatásra vágyunk.
Mindezek figyelembevételével azonban érdemes elgondolkodni egy tintasugaras nyomtató beszerzésén, hiszen ma már találunk olyat a kínálatban, ami lenyomja a lézeres nagytesót, gyors, olcsó és hatékony, legutóbb pedig az Epson dobott egy ilyet piacra, bár az is igaz, hogy színesben nyomtat és nem kifejezetten az otthoni felhasználókat célozta meg:

Ha ettől butább tintasugaras nyomtatóra fáj a fogad és túl sokat nem szeretnéd használni, akkor számolnod kell a tintabeszáradás nyűgével, ha pedig hónapokig hozzá se nyúlsz, akkor a nyomtatófejjel is ugyanez történhet, amit aranyáron cserélnek. A lézernyomtatóknál ilyen problémád nem lesz, akár egy évig is állhatnak magányosan, nem fognak beszáradni.
Tintasugaras és lézeres nyomtatóból is léteznek multifunkciós változatok, amelyek közül néhányat scannerrel építettek egybe, melyekkel akár a számítógép bekapcsolása nélkül fénymásolhatsz is. Bár igen igyekeztünk a bolti eladók „attól függ hogy mire” sablonmondatát megcáfolni, be kell vallanunk, hogy nem sikerült. Tényleg a legfontosabb szempont ennek eldöntése, utána pedig hogy mennyi pénz lapul a zsebünkben. A vásárlás előtt azért mindenképpen vegyük figyelembe a fenti apró, ám elhanyagolhatatlan szempontokat is, hogy örömöt leljünk a nyomtatásban és ne akarjuk baltával kettéhasítani egy hét elteltével…

Ajánlott bejegyzések
hpnyomtató

HP TopShot LaserJet Pro M275 nyomtató – minden tárggyal elbánik

2 Perc olvasási idő
Csak úgy halmozza a hangzatosabbnál-hangzatosabb jelzőket a HP az új multifunkciós nyomtatójának nevében, talán nem jogtalanul: a lézeres készülék a gyártó első…
canonnyomtatóvezeték nélküli

Canon Pixma MG8220 nyomtató – bárhonnan nyomtathatunk

2 Perc olvasási idő
A múlt héten a Canon bemutatta a legújabb nyomtatóit, s bár a Pixma MG8220 és a Pixma MG6220 ugyanazt az irányvonalat képviselik,…
3dbrothergadmeihordozhatójátékokkonzolmédialejátszómp3 lejátszónintendonyomtató

Gadmei P83 3D hordozható médialejátszó – ide sem kell szemüveg

1 Perc olvasási idő
Hordozható kütyük is kaphatnak 3D-s kijelzőt, ám ez esetben a gyártónak célszerű olyan technológiával előrukkolnia, amely esetében a térbeli hatáshoz nincs szükség…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük