hardverházimoziháztartáskiegészítőkonzolmédialejátszótv

Az X-akta

2 Perc olvasási idő

Csak nem hagy minket nyugodni ez a két nappal ezelőtti Xbox rejtély, hogy most akkor melyik típus mi is pontosan, hát megpróbáltunk utánajárni. Feltúrtuk a fél internetet, és felkerestünk Microsoft-közeli ismerőst is, hogy segítsen ki minket, hátha ő jobban otthon van az ilyenekben. Lássuk először, hogy mit is mondott ő, amely mondanivaló az itt látható MSN-logban manifesztálódott:

(17:51) Balázs: segíts
(17:51) Gergőce: monnyad
(17:52) Balázs: mi a különbség az egyes xbox csomagok között (sima xbox 360, core és premium)?
(17:52) Balázs: mert ebből nem sok derül ki: http://www.xbox.com/hu-HU/hardware/compare101.htm
(17:52) Balázs: egyikhez nem jár kábel, másikhoz meg vinyó, vagy mi?
(17:53) Gergőce: asszem ilyesmi, hogy a core-ban nincsen belső memóriakártya, tehát nem menthetsz, meg talán csak 1 controller
(17:53) Balázs: és ami nem core és nem premium az csak egy doboz minden nélkül?
(17:56) Gergőce: ezt már nem tudom
(17:56) Gergőce: asszem a core a legbutább
(17:56) Balázs: viszont a dobozon belüli hardverben nincs különbség, ugye?
(17:58) Gergőce: nem, abban nincs
(17:58) Gergőce: de a core-hoz külön kell vinyót venni

Hát így. Látjuk ez sem volt százszázalékosan biztos információ, így hát kutatómunkára fogtuk szerkesztőségünket, akik néhány óra múlva koszosan és izzadtan másztak ki a webshopok legmélyebb bugyraiból, lássuk mit sikerült kideríteniük:

Nos, kezdjük a legbővebb csomaggal, ez az Xbox 360 Premium (az Olcsóbbaton 90 és 114ezer forint között kapható), ehhez jár az alapgép, 20GB-os külső winchester, egy vezetéknélküli kontroller, egy HD/AV kábel, amivel a tévére köthetjük a gépet, egy headset, és egy Ethernet kábel.

Aztán van az Xbox 360 Core (75ezer forintért az Olcsóbbaton), ebben a csomagban is természetesen megkapjuk az alapgépet, egy vezetékes kontrollert, egy kompozit tévécsatlakozót és egy SCART-adaptert (mivel a gépek az alapgépek teljesítményében nincs különbség, mi sem értjük a kábelek különbségét, talán a kimenetek mégis másak az egyes dobozokon).

És végül a Core és Premium nélküli Xbox 360: nos arra jutottunk, hogy ilyen pack nem létezik, ez csupán egy gyűjtőkategória lehet azon olcsóbbatos boltoknak, akik a Core vagy Premium jelzést elhagyva árulják a másik két csomagot, és ezt megerősíti az is, hogy árspektrum itt a legszélesebb (85 és 115ezer között).

Hogy újat is mondjuk, még egy kis információmorzsa: létezik Xbox 360 Elite is, ez ugyan még direkte nem elérhető az Olcsóbbaton, de egyes boltjainkban már árulják, ez fekete színű, digitális HDMI kimenet is van rajta, amihez kábelt is kapunk, és ehhez már 120GB-os winchester jár, meg drótnélküli fekete kontroller, és fekete headset. Ehhez is – mint a többi Xbox-hoz – jár egy egy hónapos Microsoft Live! Gold előfizetés, amivel az Xbox-os hálózati helyekhez kapunk hozzáférést, és igény szerint ezt a próbaidő lejárta után meghosszabbíthatjuk. Egyelőre ennyi az Xbox-ról, kellemes hétvégét.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
játékokkonzollogitechnintendoplaystationvideojátékxbox

Konzol körkép - hogyan játszunk ma?

6 Perc olvasási idő
Az utóbbi időben ugyan virágkorukat élik a retro konzolok, mi most mégis inkább a mai korszak éllovasait vesszük nagyító alá. Sőt, abból is…
évszakokházimozisütés-főzés

Szép nyári nap

5 Perc olvasási idő
Biztosan sokan vagyunk úgy, hogy újjászületünk a tavasz beköszöntével, végre süt a nap és nem a borongós időjárás tudatával éljük mindennapjainkat. A…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük