pda

Egy palmnyi dollárért

2 Perc olvasási idő
pda

Egy palmnyi dollárért

2 Perc olvasási idő

Azt már tudjuk, hogy PDA-ból rengeteg félét lehet kapni. Van windowsos, fényképezős, GPS-es, fényképezős, WiFi-s, telefonos és fényképezős, és még lehetne sorolni, de amiért az Olcsóbbat az Olcsóbbat, az meglepő módon nem más mint az olcsóság, és megmondom őszintén, ha a post megírása előtt tippelnem kellett volna, hogy mennyibe kerül egy PDA, akkor bizony minimum 60-70ezerre, de inkább százezer körüli összegre tippeltem volna. Ellenben léteznek PDA-k ez alatt az ár alatt is, és meglepő, de már harmincezer forint alatt is, vagy maximum pár ezerrel többért. És nem is akrámilyenek, ha nem akarjuk velük feltétlenül lépten-nyomon a leveleinket olvasni, vagy brutális P2P letöltéseket végezni, akkor tökéletesen megfelelnek a napi feladatok tárolására, telefonszámok megjegyzésére, Google Calendarral való szinkronizálásra, vagy e-book olvasásra. Ezekből válogattuk ki most a legolcsóbbakat.

Palm Z22

Mindösszesen 96 grammos készülék, épphogy másfél centiméter vastag, és 6×10 centi széles/magas. Palm OS 5.4.9 fut rajta, 200Mhz-es Samsung processzor hajtja, operácios rendszere a belső 32MB memóriából 12-be belefér, a többivel a felhasználó szabadon rendelkezhet. Színes 160×160 pixeles, 4096 színű, érintőképernyős kijelzőn keresztől nyomkodhatjuk, és van rajta infraport és USB csatlakozó is a szinkronizálás végett. Már 25ezer forintért a miénk lehet.

BluePanther V350

Fekvőképernyős sötétszürke darab, 3,5 colos, 320×240-es felbontású, 65ezer színű kijelzővel. Van benne 64MB RAM és 64MB ROM, operációs rendszere Microsoft Windows CE Net v4.2. Akkumulátora valamivel nagyobb, mint egy telefoné, 1050mAh-s Li-Ion, ráadásul van belelépítve GPS is. Tud kommunikálni USB-n keresztül, és olvassa az SD/MMC SDIO kártyákat. Harmincötezerért elvihető, tessék, tessék.

Qtek 8100

Szintén 200MHz-es processzorral, szintén Windows-zal, csak éppen Mobile 2003 for Smartphone Second Edition-nel, 32MB ROM-mal és 64MB RAM-mal. Kijelzője 2,2 colos, 176×220-as felbontású. Van benne WiFI, infra és telefonálni is lehet vele, valamint miniSD kártyát is olvas. Mindezt kb. 40ezer forintért.

Ajánlott bejegyzések
applebevitelbillentyűzetgpshardveriphonemédialejátszópdatelefon

Vezess, Amigo! Navon N470 GPS

1 Perc olvasási idő
Az Olcsobbat.hu legnépszerűbb navigációs berendezése a Navon N470. Vajon minek köszönhető ez a siker? Maga a készülék sem rossz, az iGo Amigo…
acerfullhdgpshardverhdtvlgmédialejátszónetbookpdaplazmatv

Acer Ferrari One - netbook majdnem négy keréken

1 Perc olvasási idő
Ha valaki azt gondolná, a netbookok aranyos, pici, ám épp ezért kissé lassú és butácska eszközök, talán néha igaza lehet. Ám az…
grafikus kártyahardverpdatablet pctelefonviewsonic

Androidos nagyágyú: HTC Desire

1 Perc olvasási idő
A HTC egyre-másra ontja az okostelefonokat, a HTC Desire a feltörekvő gyártó új sztárja, melyen Google Android operációs rendszert találhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük