Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Asus U30S laptop – úton az új generáció

20110312-asus-u30s-laptop-olcsobbat-hu-01

Bár az Asus új laptopja még nem jelent meg, és azt sem tudjuk, mennyibe fog kerülni, viszont már most sokat várunk tőle, elvégre az Intel új Sandy Bridge platformjára épít a rendszer. Hiányosságai persze vannak: újgenerációs gépként még mindig USB 2.0-s csatlakozókkal és merevlemezzel érkezik SSD helyett, de ennek ellenére korrekt géppel van dolgunk, amely akár játékra is használható lesz.

LG 60PK950 HDTV – nagyképű plazma

20101226-lg-60pk950-hdtv-olcsobbat-hu-01

Noha még mindig nem mernénk egyértelmű ítéletet hozni a plazma és az LCD tévék csatájában, az tény mindenesetre, hogy már számtalan alkalommal próbáltuk meg temetni mindkét típust – mint a mellékelt ábra is mutatja, hasztalanul. A plazma egyik előnye kétségtelenül a kifogásolhatatlan képminőségben, mély feketéjében és vibráló, élénk színeiben rejlik, így aki erre a megoldásra szavaz, különösen jól járhat az LG 60PK950-nel.

Sony KDL-40HX800 tévé – folytatódjon a 3D-őrület!

20101205-sony-kdl40hx800-hdtv-olcsobbat-hu-01

A Sony KDL-40HX800 típusú HDTV-je talán a legjobb példa arra, hogyan tekintenek a japánok a 3D-őrületre. A gyártó az elsők között tűzte a zászlajára a térbeli megjelenítést, s gyakorlatilag minden termékébe igyekszik azt beleépíteni. Ilyen a 40HX800 is: a készülék ugyan első blikkre semmiben nem tűnik ki a többi tévé közül, viszont amellett, hogy tökéletesen megállja a helyét gyakorlatilag minden körülmény között, “mellesleg” képes 3D-s megjelenítésre is.

LG Infinia 47LE8500 – stílusos nagyképernyős

20101109-lg-47le8500-olcsobbat-hu-01

A TV-vásárlás az esetek többségében két alkalommal vetődik fel bennünk: az aktuális foci vébé és a karácsony előtt. Előbbiről már jócskán lecsúsztunk, az év végi ünnep viszont vészesen közeledik, így ha egy HDTV beújításán törjük a fejünket, érdemes lehet fontolóra venni az LG Infinia 47LE8500 típusú készüléket: a 119 centiméteres képátmérőjű LED TV ugyan magasabb árfekvésű kategóriába tartozik, viszont ennek megfelelően nem csak külsőre fest szépen, de igen impozáns funkciólistával is büszkélkedhet.