autókiegészítő

A te őrangyalod milyen gyorsan tud repülni?

3 Perc olvasási idő
autókiegészítő

A te őrangyalod milyen gyorsan tud repülni?

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb traffipax detektorok és zavarók | Lézerblokkolók olcsón | Más elektronikai kiegészítők
Megkérjük a rendőri és egyéb hivatalos szerv munkatársait, hogy egy pillanatra csukják be a szemüket, ezt a cikket ne olvassák tovább, és fáradjanak át egy másik bejegyzéshez. Olyan dologról lesz szó ugyanis, melyet valószínűleg még a jobbik esetben is csak szájelhúzással nyugtáznának.

Kinyílt az idő, ezzel együtt pedig a garázskapuk is, melyeken keresztül a merészebb sofőrök már megpróbálják minél tovább feszíteni a húrt és odalépnek a gázpedálra. Az út nem csúszik, a nap szépen süt, az út szélén bimbójukat bontogató virágok mellett pedig egyre gyakrabban traffipaxok is színesítik a közlekedést. A száguldás szerelmesei persze erre gyakran ügyet sem vetnek, és ennél a pontnál úgy érezzük, nem fogunk belemenni a dolog veszélyeibe és hátulütőibe, pedig köztudott, hogy vannak. A magyar törvények a traffipax detektorok és zavarók árusítását ugyan nem tiltják, de a használatukat… maradjunk annyiban, hogy igen csak rossz szemmel nézik és most nagyon enyhe megfogalmazást alkalmaztunk.
Nézzük a száraz tényeket. Tavalyi év márciusában ugyan előterjesztettek a parlamentben egy törvénymódosító javaslatot, ami a közúti közlekedés 1998. évi I. törvényt venné górcső alá, a szövegezését oly módon megváltoztatva, hogy Magyarországon a radardetektorok és lézerblokkolók használata egyértelműen tiltva legyen. Az Országgyűlés és az ügyben illetékes Gazdasági és Informatikai bizottság azonban a napirendre kerülés után ezt a javaslatot elutasította, így ezeknek az eszközöknek a használata mai napig legális. A kérdés persze korábban, egészen 2003-ig szabályozva volt, melyben a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökként tartották számon az említett ketyeréket, használatukat és birtoklásukat pedig kifejezetten tiltották. Nem tudni miért, de ebből a kormányrendeletből 2003. november 26-án kikerült ez a bizonyos 13. pont, innentől kezdve pedig szabad utat biztosítottak a száguldozóknak.

A te őrangyalod milyen gyorsan tud repülni? - olcsobbat.hu

Márpedig ha szabad az út, miért ne használnánk ki – állítják az autótulajdonosok, így egyre többen szereltetnek be hasonló szerkezeteket a járgányaikba. A széles skálán mozgó kínálatban egyes lézerblokkolók gyakran háromszor annyiba kerülnek, társaiknál, így elsődlegesen azt kell eldönteni mindenkinek, hogy tulajdonképpen miért is szeretné, ha spéci masinákkal lenne felszerelve a négykerekűje. Alapvetően kétféle blokkoló típust lehet megkülönböztetni, az infraledes, olcsóbb változatokat, melyek kisebb teljesítményűek és nagyobb méretűek, illetve a lézeres változatokat, melyek értelemszerűen az előbb említett szerkezetek ellentétei: drágábbak, jobbak, kisebbek.
Vásárlás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni és eldönteni, hogy milyen szintű védelmet szeretnénk kapni a detektortól, blokkolótól, ezzel együtt pedig egy kicsit megvizsgálni azt a rendszeres bejáratott útvonalat, ahol alkalmazni szeretnénk. Nem mindegy ugyanis, hogy 100-200 méterről érzékel csupán, véd-e az autópályás fix dobozok ellen is, vagy maximális védelmet nyújtva mindent tud. Az úgynevezett K sávos, radaros készülék alkalmazása például kifejezetten idegesítő lehet az autótulajdonos részére, hiszen olyan frekvencián működik, mint az összes automata ajtó a nagy bevásárlóközpontoknál, benzinkutaknál, így egy idő után inkább a pokolba kívánnánk az örökös jelzését, főleg olyan területen, ahol egymást érik az említett bejáratok. Mielőtt vásárolsz, gondolkodj!
A piac tele van olyan kütyükkel, melyeket az autóba szerelve bátrabban nehezedhet a láb a gázpedálra, az alkalmas időben pedig figyelmeztetnek arra, hogy „hé, jó lesz lassítani!” Mindezen túl azért érdemes megfogadni azt az ismeretlen forrásból származó jó tanácsot is, hogy „soha ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni bír!”

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
autóévszakokgumiabroncs

Gumit le!

6 Perc olvasási idő
Miért cserélünk? Téli gumival járni nyáron nem csak luxus, de veszélyes is. Megnő a fékút ha vizes az út és veszít az…
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük