appletablet pc

Az Apple megint tarolni készül, itt az új iPad!

2 Perc olvasási idő
appletablet pc

Az Apple megint tarolni készül, itt az új iPad!

2 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb tablet PC-k | Apple iPadek széles választéka | Olcsón is lehet iPadet venni!
Az Apple a héten bejelentette a harmadik generációs iPadet, tisztán látszik, hogy az almás cég továbbra sem veszi fél vállról a tabletek piacán betöltött vezető szerepét: az új iPad még okosabb, még erősebb, mint az első két modell. Az Apple természetesen ezúttal is sejtelmes meghívóval utalt arra, hogy március 7-én lehullhat a lepel az iPad 2 utódjáról, a várakozásoknak megfelelően pedig be is jelentette, hogy még ebben a hónapban boltokba kerül az új üdvöske. Nézzük, mit tud majd!

Először is a legnagyobb furcsaság, hogy az új iPad nem kapott sorszámot, sem kiegészítő típusjelzést, nem hívják iPad HD-nek vagy iPad 2S-nek, az Apple csak „új” iPadnek hívta a jövevényt. Mindez fontos marketingüzenetet hordoz: a gyártó a konkurensekkel szemben megteheti, hogy nem sorszámoz, s bár biztos, hogy előbb-utóbb előrukkol az „iPad 3-kártyával”, egyelőre az új iPad neve is azt jelenti, hogy az Apple még így is képes brutális megújulásra és a piac letarolására.

Az Apple megint tarolni készül, itt az új iPad! - olcsobbat.hu

Az új iPad 9,4 milliméter vékony, és bár némileg nehezebb, mint elődei, ez a plusz alkatrészeknek tudható be, ráadásul a tömegnövekedés valójában elhanyagolható. A tablet kijelzője 9,7 hüvelyk átmérőjű, és itt jön a képbe az igazi durvulás: a Retina kijelző egészen elképesztő, 2048×1536 pixeles felbontásra képes, ami összesen 3,1 millió képpontot jelent. Nemcsak a hüvelykenkénti 264 pixeles pixelsűrűség az igazán megdöbbentő, józan paraszti ésszel elég belegondolni, hogy mennyire részletes képet kapunk a kis eszköztől – ma még a legtöbb HDTV és monitor sem képes ilyen felbontásra! A kijelző emellett természetesen finomodott is, a színhűség is jelentősen javult, le a kalappal!
És akkor most jön az igazi csemege, az új A5X processzor és az őt kísérő négymagos grafikus chip: a páros egészen elképesztő teljesítményre lesz képes, az Apple szerint a rendszer kenterbe veri az NVIDIA Tegra 3-as gépeket is, így joggal bízhatunk benne, hogy folyamatosan érkeznek majd az iPadre a szebbnél-szebb grafikát ígérő videojátékok. Mindez természetesen kivételes hatékonysággal párosul: az iPad nemcsak gyors és erős lesz, de viszonylag jó a fogyasztása is, ezért nem kell mindig töltőt keresnünk, ha huzamosabb ideig használjuk.
Az új iPad megkapja az iPhone 4S-ben bemutatkozott iSight kamerát, az öt megapixeles fényképező tökéletes képeket készít, ráadásul nagyfelbontású videót is rögzíthetünk vele természetesen. Még egy érdekesség, hogy az új iPadbe immár LTE-modem is kerül majd, ezzel a legújabb szélessávú mobilnethálózatokra is csatlakozhatunk, így tökéletes internetezésben lehet részünk ott, ahol a helyi szolgáltatók is biztosítják az infrastruktúrát.
Az új iPad fekete és fehér színben lesz elérhető, méretre kapunk belőle 16, 32 és 64 GB-os modellt. Természetesen az LTE-modemmel szerelt kütyü drágább, akinek nincs szükséges az újgenerációs vevőre, az megveheti a kizárólag Wi-Fi-vel felszerelt típust is. Magyarország a második körben kap a tabletből, március 23-án számíthatunk az új iPad megjelenésére.

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük