appleaudysseydokkolóharman kardonmédialejátszómp3 lejátszósonytelefon

Terítéken a kicsi és okos zenedobozok – dokkoló-körkép

4 Perc olvasási idő
appleaudysseydokkolóharman kardonmédialejátszómp3 lejátszósonytelefon

Terítéken a kicsi és okos zenedobozok – dokkoló-körkép

4 Perc olvasási idő

Sokszor mondtuk már, manapság nem mindenkinek van igénye, sőt pénze arra, hogy csúcskategóriás hi-fi tornyot vásároljon zenehallgatásra, no meg persze az óriási népszerűségnek örvendő MP3-formátum korában nem is feltétlenül van értelme ennek: a tömörített állomány révén sok apró részlet tűnik el a dalból, ehhez pedig felesleges súlyos összegeket költeni a legmodernebb rendszerekre. A hangos zenehallgatás, mint olyan, persze nem tűnt el, ezért az MP3-lejátszókhoz és okostelefonokhoz most három ígéretes dokkolót mutatunk be.

Első versenyzőnk az Audyssey meglehetősen hosszú, Lower East Side Audio Dock Air nevet viselő dokkolója, s bár a gyártó neve nem feltétlenül lehet ismerős, a vállalat valójában nagyon is otthon van a lakásokba és autókba szánt hangosítás terén. Az új modell mindjárt szokatlan érdekességgel indít, a Lower East Side Audio Dock Air történetesen nem igényel fizikai csatlakoztatást, az Airplay funkció révén a felhasználó mindenféle vezeték nélkül hallgathatják meg a számítógépükön, iPodukon, iPhone-jukon vagy iPadükön tárolt zeneszámokat. A megoldásnak megvannak az előnyei és a hátrányai is, mert bár a minőség kiváló marad, pontosabban nem romlik a „sugárzás” után sem, a kütyü csak az Apple termékeit támogatja, illetve kizárólag az iTunesszal tud együtt dolgozni.

Az Airplay-támogatást élvező dokkoló már a második termék a New York-i kultúra által ihletett Lower East Side-sorozatban, ezért az Audysseynek volt honnan tanulnia, tudta, min kell fejlesztenie ahhoz, hogy a novemberben érkező 400 dolláros kiegészítő biztosan közönségre találjon. A hangminőség fontos szempont volt a tervezés során, a gyártó azonban előre leszögezte: a trenddel ellentétben nincs szükség hatalmas mélynyomókra az érezhető és egyben élvezhető basszushoz, ezért ő nem is erőltette ezt az irányvonalat. Az Audyssey úgynevezett passzív basszussugárzókkal és saját Smart Speaker technológiájával érte el a kívánt hatást.

Harman Kardon MS 150 dokkoló - olcsobbat.hu

A Harman Kardon MS 150 típusú dokkolójára is érdemes odafigyelni, ez is tartogat érdekességet bőven, a kiváló minőség mellett az a legfőbb előnye, hogy több forrásból képes zenét lejátszani, ráadásul szinte platformfüggetlen, ami különösen nagy erény. A feketére színezett sztereórendszer gyönyörűen néz ki, ékessége lehet bármelyik nappalinak, hatalmas kijelzője révén egy sci-fi filmben is elférne – ha élhetünk ezzel a kis túlzással. Az MS 150-be két darab, egyenként 30 wattos, basszusreflex csöves hangszórót szereltek, a rendszer kellően erős, hogy betöltse dallammal az egész szobát.

A több forrás nemcsak üres hadoválás a marketingesektől, az MS 150 egy kiválóan felszerelt dokkoló. Külön beleültethetjük az iPhone-unkat, képes CD-lejátszásra is, ráadásul RDS-támogatás mellett (ami révén a kijelző kiírja az előadók nevét és a dal címét) FM-rádiót is hallgathatunk rajta. Nem lenne elég? A kiegészítő csatlakozókba androidos okostelefonokat is dughatunk, ráadásul elől és hátul is ellátták a 3,5 milliméteres jackdugók helyével, így fejhallgatóval is élvezhetjük a zenénket. A rendszer játékkonzolokkal együtt is használható, külső mélynyomóval kiegészítve pedig még erőteljesebb hangzást biztosít. Távirányítóval érkezik, természetesen ébresztőként is képes funkcionálni. Nem lesz olcsó viszont, közel 700 dollárt kell leszurkolni érte.

Sony RDP-X500iP dokkoló - olcsobbat.hu

Utolsó bemutatandó termékünket a Sony szállította. Rendben, az RDP-X500iP talán nem ígér annyi extrát, mint a fenti kiegészítők, az kétségtelen, hogy a gyártótól megszokott minőséget, kellemes dizájnt és könnyű kezelhetőséget kapjuk. Az új modell az Apple termékeivel kompatibilis elsősorban, ami miatt egyeseknek nyilván érdektelen marad a készülék, az Alma-rajongók viszont örülhetnek, az RDP-X500iP beépített mélynyomója, a Clear Phase DSP hangfeldolgozási technológiája és folyékony mágneses hangszórói révén koncertet rendezhetünk otthon. Ilyen-olyan kábelekkel más forrásból is hallgathatunk zenét, igaz, ez a módszer sokkal körülményesebb, mint amit az Apple-felhasználók számára biztosított a gyártó.

Az RDP-X500iP a Sony arspoeticájának tartott DMC technológiával érkezik, ami magában foglalja a passzív hangsugárzókat, a már említett folyékony mágneses berendezéseket és a Clear Phase DSP-t. Távirányítót is kapunk hozzá, ezzel játszi könnyedséggel kezelhetjük az egyébként meglehetősen stílusos rendszert. Aggodalomra semmi ok, a dizájn nem ment a minőség rovására, sőt a tervezőmérnökök kifejezetten olyan külcsínt dolgoztak ki, ami segíti a magas hangminőség elérését: a magas hangok kiválóak, kellően erős a mély is, az énekek tiszták, nincs torzítás és zaj – bárkinek szívesen ajánljuk, kerüljön is majd bármennyibe.

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
appletablet pc

Tablet újdonságok - mi várható 2013 végéig?

1 Perc olvasási idő
Apple iPadek | Androidos tabletek | Windows 8 táblagépek Már csak 67 nap van hátra ebből az évből, de tablet fronton még…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük