teafőző

Teafüvezz! Ajánlunk hozzá néhány exkluzív masinát!

3 Perc olvasási idő

A teafőzők legjei | Vezeték nélküli vízforralók | Filteres és szálas teák
Hidegebb évszak, kevesebb napsütés, köhögés, nátha. Ez az ami vár ránk az elkövetkező időszakban és egyre nagyobb létjogosultsága lesz ismét a teázás művészetének. Aki annyira nem veszi komolyan a fitoterápia kínálta lehetőségeket és csak igen ritkán hódol a teázás szenvedélyének,  annak nagy valószínűséggel megfelel az olcsóbb teából kreált filter vízbe lógatása, azonban aki ennél többre vágyik, az bizony beszerez egy jó kis teafőzőt is. És hogy milyet? Lehet válogatni bőven a kínálatból, mi azonban hármat mindenképpen kiemelnénk…

Készíts finom sütit a tea mellé >>


Az egyedi megjelenést és a különleges kivitelt érdemes díjazni a dán Eva Solo tervezte teafőzőnél, mindemellett pedig azt a különleges teafőzési eljárást is, amit kínál. Bár ezzel még csak egy lépésre vagyunk előre, hiszen vizet még mindig nekünk kell felforralni a teához, azonban ez a szerkezet mellett nem tudtunk elmenni szó nélkül. Mindamellett hogy csinos kis zipzáras ruhával látták el, mely hosszú időn keresztül melegen tartja az italunkat, a cseppmentes kialakítása révén a teánk soha nem fog mellé csöpögni, ezt pedig egyedi szelepének köszönhetjük. A szelep teljes mértékben lezárja az üveget, azonban töltés közben automatikusan kinyílik, ráadásul a töltés irányának megfelelő helyen. Az Eva Solo-t kifejezetten olyan embereknek ajánljuk, akiknek fontos az esztétikum, mindemellett pedig a természetesség hívei és nem szeretik a filteres, darálék teákat. Számukra igazi élmény lesz a kortyolgatás, ha Eva főzte az italukat! Az Eva Solo szett kiegészíthető esztétikus teáskannával és teafilter tartóval is.

A Catler TM 8010 teafőző igazi fanoknak készült, bár első ránézésre bonyolultnak és űrbéli masinának tűnik a szerkezet, egy kis gyakorlás után már könnyen kiigazodik rajta az ember. Az automata teafőzőkanna öt programmal futtatható, attól függően hogy zöld, fekete, fehér, gyógynövény, vagy esetleg oolong típusú teát szeretnénk a bögrénkben tudni, három további program pedig a tea erősségének beállítására szolgál. Ha megtaláltuk a kedvencünket, akkor sem kell újra és újra bepötyögni mindent, hiszen ez a teafőző már egyedileg is programozható, ha pedig nem teára, mindössze forró vízre vágyunk, akkor a kívánt hőfok megadása után máris vízforralóvá alakul és hipp-hopp, megoldja a problémát.
Már-már azt hinné az ember, hogy a fent leírt kényelmi funkciókat nem lehet tovább fokozni, azonban a Catler ezt cáfolja. A teafőzőn külön lehetőséget biztosít arra, hogy egy meghatározott időpontban bekapcsoljon és lefőzze a teát, így elég este előkészíteni, reggel meg mire csörög a vekker, már gőzölög is benne a frissen főtt innivaló. Hát ki ne vágyna ilyen kényeztetésre reggelenként?

A Cloer5549 masina gyors és egyszerű főzési eljárást tesz lehetővé és igen nagy mozgásteret biztosít az áztatási idő hosszát illetően. A tearajongók 2 és 12 perc között választhatják meg azt az áztatási időintervallumot, ami egyéni ízlésnek és a teafajtának megfelelő, miután pedig lefőtt a kedvenc italunk kb. még egy órán át képes melegen is tartani. Igaz, hogy előre nem programozható és ez az árában is megmutatkozik, azonban maximálisan jó teát készít, ráadásul mind a nemesacélszűrővel ellátott főzettartó, mind a teáskanna mosogatógépbe is tehető, ami valljuk be nem utolsó szempont, főleg egy elfoglalt háziasszony esetében. A középkategóriás gépek között talán az egyik legtutibb választás, mi pedig nem csak a teát, de ezt is melegen ajánljuk!

Ajánlott bejegyzések
jógateafőzővízforraló

Tea szeánsz

6 Perc olvasási idő
Múlt héten az első őszi napok beköszöntével a borongós időjárásra hangolódáshoz kívántunk tippeket adni és első körben a kávézás adta élménynél le…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük