fejhallgatósony

Sony MDR-NC200D fejhallgató – nem szereti, ha zajonganak

Nincs is annál idegesítőbb, ha a város forgatagában nem halljuk a zenénket: zúg a busz motorja, a jó öreg metró sem éppen lábujjhegyen közlekedik, valószínűleg sokan szembesültek már ezzel a problémával. Megoldás, hogy csutkára tekerjük a hangerőt, de az hosszútávon nem túl egészséges, ma már sokkal kifinomultabb alternatívák is léteznek: a Sony MDR-NC200D fejhallgatója is aktív zajszűrővel rendelkezik, amivel megkímélhetjük magunkat a kívülről érkező hanghatásoktól.

Sony MDR-NC200D fejhallgató - olcsobbat.hu

Az NC200D dobozában a használati útmutatón, a zipzáros táskán, a lecsatolható 3,5 mm-es kábelen és magán a fejhallgatón kívül egy darab AAA-s elemet találunk majd, nem véletlenül: az aktív zajszűrés külön energiaforrást igényel, a Sony megjelölése szerint egyetlen elemmel 22 órára biztosíthatjuk a külső zajok „akár” 98,2 százalékát kiszűrő rendszer működését. Többféle beállítási mód közül választhatunk, magunk is részletesen testreszabhatjuk a fejhallgató üzemmódját. A zajszűrés állítólag hatásos, de az AI NC gomb megnyomásával egy pillanatra megállíthatjuk, hogy meghalljuk a kulcsfontosságú külső információkat („Jegyeket, bérleteket!”).

Az új modell a technológiával hódít, nem a kinézetével, persze csúnyának így sem neveznénk a fejhallgatót: a fekete színezést kapott kiegészítő pont annyira kicsicsázva, amennyire kell, ennek megfelelően viszonylag könnyű is. A tapintása finom, a pántja pedig műbőrből készült. A fejhallgató „összehajtható” így könnyedén elfér bárhol, máskülönben a kütyü terebélyes, a fülpárnák teljesen körülölelik a hallószervünket. Ne aggódjunk: az NC200D teljesen strapabíró, a méretállítás közben is fémsínen futnak a „csészéi”, az pedig nem kopik vagy törik el egyhamar.

A már említett AI NC gomb mellett más vezérlőket is kapunk, külön bekapcsoló csúszkával kelthetjük életre a berendezést, a működésről pedig egy zöld LED-lámpa tanúskodik. A másik oldalon találjuk a 3,5 mm-es csatlakozó helyét, mellette pedig a zajszűréshez szükséges mikrofont találjuk – mi magunk egyébként nem tudunk beszélni bele, a fejhallgató nem funkcionál headsetként. Mindemellett az első beszámolók szerint az NC200D kifejezetten kényelmes – csak aztán el ne felejtsünk leszállni a metróról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.