dokkolófényképezőjátékokmonitorsamsungsony

Sony Cyber-shot DSC-WX10 fényképezőgép – igazi kompakt darab

2 Perc olvasási idő
dokkolófényképezőjátékokmonitorsamsungsony

Sony Cyber-shot DSC-WX10 fényképezőgép – igazi kompakt darab

2 Perc olvasási idő

A Sony kompakt fényképezőgépeit nem érheti panasz általában, azokat az elvárásokat, amiket ennek a kategóriának a tagjai hivatottak teljesíteni, a gyártó modelljeinek sem okoznak problémát. Kisméretűek, meglehetősen sok automata és manuális beállítási lehetőséget találunk rajtuk, ugyanakkor viszonylag jó minőségű felvételeket készíthetünk velük – persze van az a felbontás, ahol már látszik a lemaradás.

Sony Cyber-shot DSC-WX10 fényképezőgép - olcsobbat.hu

A Sony Cyber-shot DSC-WX10 a WX9 utódja – minő meglepetés -, 3,9 x 2,1 x 0,9 hüvelyk nagyságú, durván 160 grammot nyom a mérlegen, tehát külsőre abszolút hozza a formáját (nem szóviccnek szántuk, tényleg). Hétszeres zoomra képes f2.4-5.9, 24-168mm Sony G lencse kapott benne helyet, ez a termékvonal egyik legjobb darabja, ráadásul alapvetően világosabb képeket csinál, ami a rossz fényviszonyok mellett még jól is jöhet. Tizenhat megapixeles CMOS érzékelője ugyan felettébb szimpatikusnak tűnhet, de sokszor mondtuk, nem ezen van a hangsúly – később le is írjuk, miért.

A fényképező hátulján 2,8 hüvelykes, 460 ezer képpont felbontású LCD-kijelző terpeszkedik, ezen nézhetjük vissza JPG, AVCHD, illetve MPEG- formátumú képeinket és videóinkat, amelyek 4608×3456, valamint 1920×1080 pixel (60 fps) felbontásúak lehetnek. A gépben optikai és digitális képstabilizátor is helyet kapott, mindezt pedig tölthető lítium-ion akkumulátor szolgálja ki, amellyel a gyártó szerint egyetlen feltöltéssel 360 képet lőhetünk. Megjegyzés: a fényképezőt hálózatról és számítógépről egyaránt tölthetjük. Memóriakártyák terén az SD/SDHC/SDXC, illetve a Memory Stick Pro Duo típusokkal birkózik meg a kütyü.

A minőséget a kategóriához mérten illik kritizálni, de azért fontos megjegyezni, hogy a magas felbontások mellett már látszik a képeken némi zaj, és feltűnnek a hiányosságok is – persze egy bulizó fiatal, aki a Facebookra akarja feltölteni a felvételeit, valószínűleg ezzel nem fog foglalkozni. Többfajta móddal találkozhatunk, vannak automata funkciók, de rengeteg testreszabási lehetőséget is kapunk. A videók nagyon szépek, sztereo mikrofon is van, viszont nyilván csodát ilyen téren sem várhatunk a géptől. Fontos megemlíteni továbbá, hogy a Sony ebbe a gépbe is beleerőltette a 3D-t, a térbeli felvételeket viszont csak 3D-s tévén nézhetjük vissza.

Sony Cyber-shot DSC-WX10 fényképezőgép árak, ajánlatok

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük