samsungtablet pctelefon

Samsung Galaxy Note mobiltelefon – minek nevezzelek?

4 Perc olvasási idő
samsungtablet pctelefon

Samsung Galaxy Note mobiltelefon – minek nevezzelek?

4 Perc olvasási idő

Nem hétköznapi készülék lesz a Samsung Galaxy Note, az már bizonyos, igaz, annyira azért nem formabontó, mint azt a gyártója beállítja. Az új modell ugyanis a Dell Streakhez hasonlóan méretéből kifolyólag nem nevezhető egyértelműen mobiltelefonnak, de még nem is annyira nagy, hogy tabletként tekintsünk rá. A Samsung nem is szeretné, ha beskatulyáznánk a készüléket: a Galaxy Note-tal olyan terméket akart bemutatni, ami egyszerre marad könnyedén hordozható, miközben számtalan funkció elvégzésére alkalmas lehet, így nekünk sem kell négy-öt különböző kütyüt magunkkal cipelnünk ahhoz, hogy tudjunk filmet nézni, olvasni, játszani, fotózni, internetezni vagy levelezni.

Samsung Galaxy Note mobiltelefon - olcsobbat.hu

Nem viccelünk, a Galaxy Note tényleg óriási, 82,95 milliméter széles, 146,85 milliméter hosszú és 9,65 milliméter vastag vázat kapott, ezen terpeszkedik a gigászi, 5,3 hüvelykes kijelző, ami a Samsung szerint a legnagyobb, amit egy mobiltelefon hordozhatóságával kínált terméken eddig láttunk. Mindezek mellett a Super AMOLED kijelző HD felbontásra is képes, 1280×800 pixel tud megjeleníteni, ami szintén egyedülálló teljesítmény ebben a kategóriában. Természetesen a hatalmas és gyönyörű képet produkáló panelnek a használhatóság terén is megvannak az előnyei, hiszen egyszerre több ablakot is kényelmesen megnyithatunk rajta, miközben minimális mértékben kell csak görgetnünk az oldalakat és váltogatnunk a képernyők között. A hatalmas kijelzőt használja ki az úgynevezett S Planner is, amivel kényelmesen és könnyen szervezhetjük meg a napi teendőinket.

A felhasználóbarát megközelítést jellemzi, hogy a Galaxy Note-ot számtalan úton-módon kezelhetjük. Természetesen a készülék érintőkijelzőt kapott, ráadásul ilyen méretben rendkívül kényelmes az ujjunkkal kattintgatni és gépelni, viszont a precizitást és a gyorsaságot kedveli, bevetheti az úgynevezett S Pent, ami a készülék hátuljába rejtettek. A stylus segítségével azt is megtehetjük, hogy szabadon rajzolgatunk, kézzel írunk a telefonra: a Galaxy Note-ban olyan alkalmazás is van természetesen, ami eltárolja a feljegyzéseinket, sőt gyakorlatilag bárhol lavírozzunk a készülékben, készíthetünk hangos, rajzos és feliratos feljegyzéseket – utóbbiakat adott esetben be is tudja digitalizálni a rendszer. Szintén érdekes lehetőség, hogy az éppen lefotózott képet azonnal szerkeszthetjük, vagdoshatjuk, és csakugyan hozzácsaphatjuk az észrevételeinkhez.

Samsung Galaxy Note mobiltelefon - olcsobbat.hu

A Galaxy Note mögött komoly hardver áll, 1,4 Ghz-es kétmagos processzor dübörög benne, és 16 GB belső memóriával szerelték fel, ami igény szerint 32 GB-ra duzzasztható microSD memóriakártya segítségével. Az Android 2.3-as (Gingerbread) verzióját használó készülék a csatlakoztathatóság terén sem szenved csorbát, Bluetooth- és Wi-Fi-vevőt egyaránt kapott (előbbi a 3.0-s verzió, utóbbi a 802.11 a/b/g/n szabvány mentén készült), és a 2.0-s USB-csatlakozó sem hiányzik róla. HSPA+ és LTE-hálózatokra (4G) is tud csatlakozni, ezzel mindenképpen érdemes lesz számolnia annak, aki igazán szélessávú mobilinternetre vágyik. Hátsó kamerája 8 megapixeles és vakuval szerelt, az elülső darab pedig szokatlanul nagy felbontásra képes, 2 megapixeles. A Full HD videók készítése természetesen alap, illetve természetesen a különféle érzékelők sem kell lemondanunk: a Galaxy Note-ban van gyorsulás- , közelség- és fényérzékelő is, emellett barométerként és digitális iránytűként is képes funkcionálni. Mindezt egy erős, összes 2500 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor szolgálja ki.

Az első tapasztalatok szerint a Galaxy Note tökéletes választás lehet azok számára, akik a mobiltelefonok és a tabletek között elhelyezkedő alternatív kütyüt keresik. A készülék kijelzője valóban meggyőző, kellően fényes, színes és részletes, hogy a kontrasztról már ne is beszéljünk. A hatalmas méret ráadásul a kezelés előnyére is válik, ez egyértelmű. A hangszóró kellően hangos, s bár a hangminősége nem kivételes, arra mindenképpen alkalmas, hogy végignézzünk rajta egy-két filmet, vagy meghallgassuk a kedvenc albumunkat – természetesen a hívások minőségével végképp nincs gond, ez ma már kötelező elvárás. A kamerát sem érheti panasz, az autofókusz rendben működik, és a képminőséggel sincs különösebb gond, de rosszabb fénykörülmények között a zaj problémát okozhat. (Ez egyébként a videóknál is jelentkezik, de itt a mikrofon gyengélkedik.) A Galaxy Note legfőbb ereje viszont állítólag az S Penben rejlik: a tesztek azt írják, hogy a ceruza sokkal többre képes, mint egy átlagos műanyag pálcika, ami mindenképpen hozzáadott értéket képvisel a készülék esetében. A Samsung Galaxy Note mindezek után viszont kétségtelenül megosztó készülék lesz: vagy tetszik valakinek, vagy nem, itt nincs köztes alternatíva, viszont mi csak ajánlani tudjuk!

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük