kiegészítősamsungtelefon

Samsung Galaxy Nexus mobiltelefon – szendvicses Androiddal érkezik

3 Perc olvasási idő
kiegészítősamsungtelefon

Samsung Galaxy Nexus mobiltelefon – szendvicses Androiddal érkezik

3 Perc olvasási idő

Napjaink legnépszerűbb mobil operációs rendszere, az Android fejlődése sem áll meg, hamarosan érkezik a negyedik generációs változat, amely az Ice Cream Sandwich becenevet kapta. Az új verzió azért jelentős elsősorban, mert most fog újraegyesülni az Android Honeycombbal külön vált okostelefonos és tabletes ága. A közös operációs rendszer természetesen sok más újdonságot is tartalmaz majd: a felhasználói kezelőfelületet átalakították a tervezők, bemutatkozik az NFC (near field communication, érintés nélküli kommunikáció) kapcsolatra építő megosztás lehetősége, az Android Beam, ráadásul a Face Unlockkal most már a készülékünk automatikusan, az arcképünk alapján képes lezárni a rendszert. Az újítások itt még nem értek véget: milliónyi apró változtatással készültek nekünk a Google-nél.

Samsung Galaxy Nexus mobiltelefon - olcsobbat.hu

Az új operációs rendszert szokás szerint egy olyan készülék vezeti fel, ami kifejezetten a Google felügyelete mellett készült, a vállalat ráadásul ezúttal is együttműködött a Samsunggal, így a korábban Nexus Prime néven emlegetett telefon Samsung Galaxy Nexus néven kerül forgalomba. A kütyü meglehetősen nagyméretű, 135,5 x 67,94 x 8,94 milliméter nagyságú, és 135 grammot nyom a mérlegen. Hogy mire fel ez a hatalmas váz? Elmondjuk, a Nexus elképesztő méretű, 4,65 hüvelykes képernyőt kapott, a Super AMOLED megjelenítő 1280×720 pixeles, tehát HD felbontásra is képes. Mindezt egy 1,2 Ghz-es kétmagos processzor szolgálja ki 1 GB RAM társaságában, belső memória tekintetében 16 GB-os és 32 GB-os modellt választhatunk majd az üzletekben. A Nexus lítium-ion akkumulátora is a nagy teljesítményhez igazodik, 1750 mAh kapacitású erőforrással számolhatunk.

A telefont a legmodernebb mobilinternetes hálózatokra is felkészítették, alapjáraton 21 megabites sávszélességet biztosító HSPA+-vevővel jön a készülék, de régiótól függően az LTE-adapter sem marad majd ki belőle. Ha már csatlakoztathatóság: a készülék Wi-Fi-vevője a 802.11 a/b/g/n szabvány mentén készült, 2,4 Ghz-es és 5 Ghz-es frekvencián is képes üzemelni, míg a Bluetooth-adapter már a harmadik generációt képviseli. A telefonra egy darab USB-dugasz is került, ez esetben a 2.0-s technológiával kell beérnünk. Végül el ne felejtsük: a telefon NFC-kompatibilis, az érintés nélküli kapcsolat révén pedig könnyedén informálódhatunk, oszthatunk meg mindenféle érdekességet más NFC-s telefonokkal, végül, de nem utolsó sorban fizethetünk is a segítségével.

A Nexusra két kamera került természetesen: a hátsó öt megapixeles modell, LED vaku segíti a rosszabb fényviszonyok között, ráadásul az ígéretek szerint rendkívül gyors a fényképező, aminek mindenképpen örülünk, mert ez nem minden esetben mondható el a telefonos kamerákról. A kiegészítővel videót is rögzíthetünk, méghozzá Full HD, vagyis 1080p felbontásban, mindezt úgy, hogy harminc képkockát lövünk másodpercenként az akadásmentes felvétel érdekében. Az elülső, videochateléshez (illetve az új Face Lock funkcióhoz) készült darab már 1,3 megapixeles, ami jobb felbontás, mint amivel a gyártók általában kiszúrják a szemünket egy előlapi kamera esetén. A Nexusba természetesen minden fontosabb érzékelő bekerült, van gyorsulásmérő, giroszkóp, közelség- és fényérzékelő is, de elektromos iránytűként és barométerként is megállja a helyét a készülék. A Samsung novemberre, tehát még erre a hónapra ígéri a telefon megjelenését.

Természetesen, ha nem fekszik nekünk a Samsung Galaxy Nexus, más kütyükön is szemügyre vehetjük az új Androidot, mára több gyártó is megerősítette, hogy az ő készülékein is frissíthető lesz az operációs rendszer a legújabb verzióra. Az Asus bejelentése szerint az Eee Pad Transformer és a Padfone támogatni fogja az új változatot, sőt az új Transformer Prime-on is elérhető lesz a rendszer. A HTC egy raklapnyi készülékével fogja támogatni az Ice Cream Sandwichet, így a Vivid, a Sensation, az Evo 3D és, az Evo Design 4G is a rendelkezésünkre áll, ha jégkrémes szendvicset fogyasztanánk. Az LG a kétmagos processzorral szerelt Optimus 2X-en teszi elérhetővé a rendszert, a Motorola pedig a Droid RAZR, a Droid Bionic telefonokkal, valamint a Xoom-tabletekkel áll be a támogatók sorába. A Sony Ericsson a teljes idei Xperia-felhozatallal, míg a Samsung a Galaxy Nexus mellett a Nexus S-sel és a Galaxy S II-vel támogatja az oprendszert.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
lgmobilnetsamsung

Hajlított képernyő és az egészségre figyelő okostelefon

2 Perc olvasási idő
LG okostelefonok | Samsung okostelefonok | Még több okostelefon Az LG és a Samsung is sok újdonsággal rukkolt elő a legújabb csúcskategóriás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük