iskolakezdés

Pakoljuk tele az iskolatáskát

3 Perc olvasási idő
iskolakezdés

Pakoljuk tele az iskolatáskát

3 Perc olvasási idő

Netbookok kedvező áron | Többfunkciós számológépek | Iskolatáskák kicsiknek és nagyoknak
Ha ti is pont úgy mindent az utolsó pillanatra hagytok, mint én, akkor elég valószínű, hogy a gyerekeitek iskolatáskájából vagy akár a sajátotokból nagyrészt még majdnem minden hiányzik ahhoz, hogy néhány nap múlva ismét vissza lehessen ülni az iskola padba. Pedig fontos megfontoltan vásárolni. Ugyanis, aki kapkod, általában sokkal több fölösleges holmit vásárol vagy éppen jóval drágábban teszi, mintha ráfordította volna a megfelelő időt.
Már sokszor kiálltam azon véleményem mellett, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos, mivel az hosszú távon jobban megtérül, ezt most még egyszer szeretném megerősíteni.
Nálunk a családban jelenleg két gyerek van, akik hardmadikba mennek, de én magam is végig jártam az iskoláimat és emlékszem, hogy az év eleji beiskolázás mindig szép összeget jelentett a családi kasszából. Hiszen a könyvek mellett, ott voltak minden évben az új táskák, tolltartók, eszközök. És ezek sokszor nem azért mentek tönkre, mert olyan hanyag gyerek voltam, egyszerűen a minőségük nem volt az igazi.

Kell egy hátizsák

Vannak gyerekek, akiket szó szerint lehúz az iskola terhe. Persze nevetségesen sok holmit kell a srácoknak az iskolába cipelni minden nap, de ha ezt még megtetézzük azzal is, hogy egy rossz minőségű táskába pakoljuk, akkor a gerincferdülést már biztosan zsákolhatjuk a következő évekre.
Szerencsére ma már lehet kapni jó minőségű, fizikailag is megfelelően kialakított iskolatáskákat, amik nem csak feneketlen lyukként nyelik el a tanszereket, de eközben kímélik az iskolások gerincét is.

Tanulósarok

Ha esetleg korábban nem tettük meg, akkor most érdemes egy tanulósarkot is kialakítani a gyerek számára. Ám ezt sem szabad véletlenszerűen összeválogatni. Fontos, hogy gondoljunk arra, hogy a gyerek évről-évre nőni fog, a későbbiekben több tárolóhelyre lesz szüksége és figyelembe kell venni az olyan technikai eszközöknek szánt helyet is, mint a laptop, nyomtató, mely az évek múlása során biztosan helyet fog követelni magának a gyerekszoba íróasztala körül.
Fontos, hogy olyan közeget tudjunk kialakítani, amely nem csak elég helyet biztosít, de kényelmessé is teszi a tanulást, valamint átláthatóvá a könyveket, eszközöket. Ezért próbáljunk olyan bútorokat vásárolni, melyek a jövőben tovább bővíthetők, illetve, akár magasságuk, szélességük is majd a gyerekkel képes nőni.

Laptop, nyomtató, diktafon, mobil a nagyobbaknak

Nem tagadhatjuk, a 21. században élünk és a technika már begyűrűzött a közoktatásba is. Nincs olyan gyerek középiskolában vagy egyetemen, aki könnyen megbirkózni a követelményekkel a fenti alapeszközök nélkül.
Ma már több iskola is támogatja a gyerekek számítógéphez jutását. Van, ahol erre külön programokat dolgoztak ki, hiszen tudják, hogy nem csak a beadandó dolgozathoz van szükség egy laptopra, de napjainkban egy munkahelyen már elvárás, hogya legtöbb irodai eszközt, számítógépes programokat a fiatalok ne csak hallomásból ismerjék, de használni is tudják.
Nem beszélve arról, hogy jóval olcsóbb internetezni, nyomtatni, stb. mint egy internet kávézóban.

Ti még milyen befektetéssel kerültök szembe így szeptember elején?

Samsung S5830 Galaxy Ace mobiltelefon  Samsung S5830 Galaxy Ace legjobb ajánlat (okostelefonok kedvező áron)
WayteQ xTAB-80 tablet WayteQ xTAB-80 tablet legjobb ajánlat (még több táblagép)
Canon CanoScan LiDE 110 scanner Canon CanoScan LiDE 110 scanner legjobb ajánlat (további lapscannerek)

Ajánlott bejegyzések
iskolakezdés

Az iskolakezdés digitális kora: Online bevásárlás és felkészülés

3 Perc olvasási idő
Az iskolakezdés mindig is izgalmas időszak volt mind a szülők, mind a diákok számára. A hagyományos bevásárlás és az iskolatáskák pakolásának szertartása…
iskolakezdésősz

De nehéz az iskolatáska…

5 Perc olvasási idő
És eljött ez a hét is, az utolsó napok a nyári szünetből, az iskolakezdés előtt. Mennyire várták a szünidőt a gyerekek, milyen…
iskolakezdés

Legyen tiéd a legmenőbb!

1 Perc olvasási idő
Monster High iskolatáskák | Ars Una táskák | Még több isklatáska >> Az iskolakezdési szezon slágerteméke az iskolatáska. A szülők és a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük