hardverkiegészítőnetbooknotebook

Notebook táska – nem csak azért, mert trendi…

Ma kicsit általánosítunk, mivel sokszor kérdeztek már olyasmiről, mi ez a nagy “notebook táska őrület”, miért nem elég bevágni a gépet a táskába a könyveim és egebeim mellé. Szóval, továbbkattintás után egy kis szösszenet arról, miért fontosak a jó számítógéptáskák.

Golla G590 notebook táska

A notebook táskák elsődleges feladata nem az, hogy villantósan trendi, vagy épp üzletieskedően komoly borításból kapjuk elő a gépünket. Ha jól néz ki és illeszkedik a saját színvilágunkhoz, ízlésünkhöz, az csak plusz pont. A lényeg az, hogy a noteszgépnek legyen benne egy saját kis hely, puha, védő, saját rekesz, ezen kívül az egyéb kiegészítők (töltő, egér, egyebek) is elkülönítve, másik rekeszben lehessenek, így nem karistolva szét a notebook felszínét, de az egérgomb se törik, az adapter drótja sem szakad így. A borítás nem árt, ha valamilyen szinten párnázott, és a belső rekeszek “eltartanak” kicsit a külső faltól, így esetleges kisebb ütődéskor sem kell azonban szakszervizbe rohangálnunk a géppel. Fontos, hogy a laptop saját méretében válasszunk táskát, egy 14 hüvelykes noti csúszkál és bukdácsol egy 17″ méretű táskában, és máris újra ott a karc és a többi. Ha azért vennénk nagyobbat, hogy minden kiegészítő beleférjen, inkább gondolkozzunk egy pontos méretű, ám több zsebbel, rekesszel felszerelt darabra.
Egy egyszerű, de divatos, mappaszerű megoldás például a Golla Metro – ez épp 15 hüvelykes kijelzővel szerelt gépek számára ideális, nem túl hatalmas és bumfordi, de van benne hely a kiegészítők számára is. Jó válogatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.