microsoftnokiatelefonwindows phone 7

Nokia N9 mobiltelefon – gombok nélkül

A Nokiát manapság úton-útfélen temetik, de tény, hogy nem oktalanul. Az egykor szebb napokat is megélt gyártó folyamatosan veszít a piaci részesedéséből, az eladásai egyre rosszabbak, nemrég még arra is ráfanyalodott, hogy feladva önállóságát, összeszűrje a levet a Microsofttal, mely megállapodás keretében Windows Phone 7 operációs rendszerrel telepített Nokia-telefonok érkezhetnek majd a jövőben.

Nokia N9 mobiltelefon - olcsobbat.hu

A most bemutatott Nokia N9 – korábban Lankku néven is emlegették a készüléket – még nem ebből a kategóriából való, de már érdekesebb a korábbi modellekhez, elvégre a cég új, linuxos rendszere, a MeeGo fut rajta. A telefont 3,9 hüvelykes, 854×480 pixel megjelenítésére képes AMOLED kijelzővel vértezték fel, legfőbb érdekessége pedig, hogy minden interakció ezen keresztül folyik majd, fizikai gomb ugyanis szinte nincs is rajta, csak a kötelező hangerő szabályozók és a kamera kioldója.

Az N9-et 16 GB vagy 64 GB belső memóriával szerelték fel (nyilván, opcionálisan választható ki a hozzánk közelebb álló kiszerelés), emellett a hardverről annyit illik tudni, hogy 1 Ghz-es OMAP3630 processzor és PowerVR SGX530 grafikus chip duruzsol benne 1 GB RAM társaságában. A konnektivitás terén nem érheti panasz az új telefont: négycsatornás GSM- és ötcsatornás WCDMA-vevő kapott benne helyet, de kapunk 2.1-es Bluetootht, NFC-t és GPS-t is.

Az N9-re 8 megapixeles kamera került, a széles látószögű lencse 16:9-es képarány mellett legfeljebb 720p felbontásban tud videót rögzíteni, kényes helyzetekben pedig az autofókusz lehet segítségünkre. A telefon 116,45 x 61,2 x 12,1 milliméteres méretekkel rendelkezik, 135 grammot nyom a mérlegen, és fekete, cián, illetve magenta színben lehet majd kapni – a hazai mobilszolgáltatók örülhetnek. A gyártó megjelölése szerint az akkumulátor egyetlen feltöltéssel 50 óra zenehallgatást, 4,5 óra videózást és 7-11 óra telefonálást bír ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.